Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Wien
17. - 20. august 2018

Wien – klassisk konsert, sykkel og båttur

Wien er en av Europas vakreste byer og ikke minst musikkens hovedstad. Med sin flotte beliggenhet ved Donaus elvebredder tiltrekker byen et stort antall turister fra hele verden.

Byens største severdigheter er den vakre domkirken Stephansdom – kanskje selve symbolet på Wien, keiserpalasset Hofburg, de praktfulle slottene Schönbrunn og Belvedere, parlamentsbygningen og rådhuset. Verdt å nevne er også nasjonalscenene Burgtheater og Staatsoper. Og glem ikke å smake på en Sachertorte, en av Wiens mest berømte kulinariske spesialiteter, mens du i byen. For mange er imidlertid Wien først og fremst musikkens by. Den levende musikkbyen har hatt mange berømte komponister og kunstnere innen opera, operette og ballett, kor og orkester.

På denne reisen får vi store musikkopplevelser av Wiener Mozart Orchestra. Konserthuset Musikverein er regnet som et av verdens beste innen akustikk og ble åpnet allerede i 1870. Det blir byrundtur med buss og til fots, og vi opplever også det vakre landskapet langs Donaus bredder. I løpet av en flott heldagsutflukt blir det blant annet sykkkeltur blant vinranker og reise med elvebåt på Donau. Dette er en reise med flotte og minneverdige opplevelser.

Dag 1: Wien – konsert med Wiener Mozart Orchestra
Middag på Restaurant Oscar.

Fredag morgen gjør vi oss klare for avreise til Wien. Etter vel to timer er vi fremme og et spennende program ligger foran oss. Vår lokale guide sørger for at vi kommer oss trygt til vårt hotell – Falkensteiner Hotel am Schottenfeld. Etter innsjekk får vi noen timer på egen hånd før vi møtes igjen klokken seks. Da venter en herlig treretters middag. Etter middagen spaserer vi til konsertlokalet. Wiener Mozart Orchestra spiller denne kvelden verker av Mozart og Strauss i Musikverein – Brahms Saal. Vi finner oss godt til rette og nyter den klassiske musikken. Etter en herlig kveld kjører vi hjem til vårt hotell. 

Dag 2: Wien – byrundtur 
Frokost på Falkensteiner Hotel am Schottenfeld, lunsj på Restaurant Rathauskeller.

En god frokost på hotellet innleder dagen. Vår guide tar oss med på en spennende byrundtur der vi får sett flotte og kjente byggverk i utkanten av byen, og vi får nærhet til byens sentrum på vår vandring til fots. Inntrykkene fra byrundturen snakker vi mer om når vi setter oss ned og spiser en deilig treretters lunsj. Etter lunsj blir det tid på egen hånd til å se mer av byen eller besøke handlegatene (ingen transport til hotellet etter lunsj).  

Dag 3: Krems – Dürnstein
Frokost på Falkensteiner Hotel am Schottenfeld, lunsj på Restaurant Alter Klosterkeller i Dürnstein.

Etter frokost kjører vi vestover til et område av Østerrike som er svært vakkert. Etter vel syv mil kommer vi til den billedskjønne landsbyen Krems. Dette er en av landets eldste byer der historien strekker seg mer enn 1000 år tilbake i tid. Byens historiske sentrum er unikt og ble i 1975 blinket ut som eksempel på hvordan historiske byer skal bevares (UNESCO). Fra Krems skal vi sykle til landsbyen Dürnstein. Sykkelturen er lett (8 km), og landskapet rundt oss er malerisk vakkert. Vi ser ruinene av Burg Dürnstein (der den engelske kong Richard Løvehjerte ble holdt fanget) og det blå kirketårnet fra Stift Dürnstein-klosteret. Elvelandskapet vi nå sykler gjennom, regnes for å være et av verdens vakreste. I hellingene langs elven står vinrankene på rekke og rad. Hvitvinen som produseres her, er av meget høy kvalitet (Grüner Veltliner-druen). Vel fremme i UNESCO-byen Dürnstein setter vi fra oss syklene og spiser en god lunsj. Elvebåten MS Wachau legger til kai i Dürnstein på sin vei vestover, og vi skal være med! Seilasen fra Dürnstein til Melk er svært vakker, det er bare å glede seg. Fra Melk kjører vi tilbake til Wien. 
Kvelden er på egen hånd i musikkens by.

Dag 4: Wien – hjemreise til Oslo Lufthavn
Frokost på Falkensteiner Hotel am Schottenfeld.

Mandag formiddag får vi noen timer på egenhånd. Klokken tolv kjører vår buss oss tilbake til flyplassen for hjemreise. En variert og innholdsrik reise vil gi oss varige og gode minner. 

Følgende er inkludert i reisens pris:
• Flyreise Oslo Lufthavn–Wien (Norwegian)
• Bussreise til og fra hotellet
• 3 netter på Falkensteiner Hotel am Schottenfeld
• Treretters middag på Restaurant Oscar (el.l.)
• Klassisk konsert med Wiener Mozart Orchestra
• Byrundtur med buss og til fots
• Lunsj på Restaurant Rathauskeller (el.l.)
• Heldagsutflukt til Krems, Dürnstein og Melk
• Sykkeltur fra Krems til Dürnstein (8 km)
• Lunsj i Dürnstein
• Med elvebåten MS Wachau fra Dürnstein til Melk
• Bussreise fra Melk til Wien
• Flyreise Wien–Oslo Lufthavn (Norwegian)
• En turleder fra Enjoy Travel er med på hele reisen

Drikke til måltidene er ikke inkludert.


A-kortpris:
Kr 9495

Pris uten fordelskort Kr 9995

Pris gjelder pr. person i delt dobbeltrom.
Tillegg for enkeltrom: fra kr 1195

Telefon: 40 61 40 40
post@enjoy-travel.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien