Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Stockholm, Åland og Helsingfors
29.juni 2019, (4 dager)

Stockholm, Åland og Helsingfors

Opplev en sommerreise i den svensk-finske skjærgården der Åland og Mariehamn får en sentral rolle! MS Silja Symphony og Serenade tar oss mellom byene og viser frem Nordens vakreste skjærgård. Reisen byr på flotte byvandringer i Gamla stan, Mariehamn og Helsingfors samt en flott øyrundtur på Åland.

Stockholm–Åland & Mariehamn–Helsingfors
«Gamla stan» i Stockholm ble etablert rundt år 1200. Slottet i Stockholm ligger blant annet her og er i dag den svenske monarkens offisielle residens. Den gamle bydelen utgjør bare 0,33 kvadratkilometer i areal og består av Stadsholmen, Helgelandsholmen og Strömsberg. Vi vandrer rundt i den gamle byen med vår lokale guide. Flotte gamle bygninger og trange gater preger den fredede byperlen.
Midt mellom Sverige og Finland ligger Åland, et øyrike med mer enn 6500 øyer. Gjennom historien har svensker, finner og russere kjempet om rettighetene til den vakre øygruppen. De vel 29.000 «ålendingene» har i dag selvstyre og egne lover, men formelt tilhører de Finland. En tredjedel av innbyggerne bor i Mariehamn, som er hovedstad og hvor vi skal bo på denne reisen.
Helsingfors er hovedstaden i Finland. Den grønne og trivelige byen er både idyllisk og sjarmerende på sommerstid. Det yrer av liv på torget og i gågatene når alle fergene legger til kai. Vi opplever byens godbiter på en guidet busstur.

Dag 1: Stockholm – cruise med MS Silja Symphony
Lunsj i Stockholm og middags-buffet på MS Silja Symphony

Fra Oslo Lufthavn flyr vi over grensen til Sveriges hovedstad, Stockholm. Brosteinene i Gamla stan blir ivrig tråkket på når vi følger etter vår lokale guide. Etter en god lunsj i Stockholm reiser vi ut til terminalen hvor cruiseskipene ligger. Utseilingen er svært vakker, og vi står nok på dekk eller sitter i panoramasalongene når Silja Lines skip tråkler seg ut skjærgården. Vi spiser felles middagsbuffet denne kvelden der øl, vin og mineralvann samt kaffe inngår. Nærmere midnatt finsk tid er vi fremme i Mariehamn. Vår buss tar oss til hotellet i Mariehamn for innsjekking.   

Dag 2: Mariehamn, Øyrundtur på Åland – MS Silja Serenade
Frokost og middag på Hotel Pommern, lunsj i Mariehamn

Etter frokost skal vi gjøre oss kjent med Mariehamn. Vår lokalkjente guide tar oss med på en tretimers spasertur rundt i nærområdet hvor vi får se og høre om byens rike historie. Etter promenaden spiser vi lunsj på Sittkoffska Gård, før vi skal se mer av vakre Åland. På vår firetimers bussrundtur skal vi sammen med vår lokale guide se og lære mer om øygruppens historie og hverdagsliv. Etter øyrundturen spiser vi en treretters middag på hotellet, før vi kjører til havnen. MS Silja Serenade seiler østover like før midnatt. Vi sjekker inn i være lugarer, som blir vårt hjem i to netter.

Dag 3: Helsingfors – MS Silja Serenade
Frokost og middagsbuffet på MS Silja Serenade

Like før klokken ti legger Silja Lines skip til kai i den finske hovedstaden. Vi er klare for å utforske byen med buss og lokalguide på en totimers rundtur. Om ettermiddagen har vi litt tid på egen hånd og kan oppleve sentrumsgatene og torget. Klokken fem seiler skipet fra Helsingfors. Denne kvelden spiser vi buffet om bord og har drikke inkludert (øl, vin og mineralvann samt kaffe). Etter middagen venter et fullspekket underholdningsprogram.

Dag 4: Stockholm – hjemreise 
Frokost på MS Silja Serenade

Innseilingen til Stockholm skjer i morgentimene med ankomst klokken 09:30. Den siste taxfree shopping er unnagjort, og vi er klare for hjemreise. Vår buss kjører til flyplassen for direktefly tilbake til Oslo Lufthavn. Fire dager i Østersjøregionen er nå historie, men vi håper du reiser hjem med mange gode minner.

Følgende er inkludert i reisens pris:
 • Flyreise Oslo Lufthavn–Stockholm Lufthavn Arlanda
 • Bussreise til Stockholm sentrum
 • Byvandring i gamlebyen i Stockholm
 • Lunsj i Stockholm
 • Buss til fergeterminalen utenfor Stockholm
 • Seiling med MS Silja Symphony fra Stockholm til Mariehamn
 • Velkomstbuffet om bord inkludert øl, vin, mineralvann og kaffe
 • En natt på Hotel Pommern inkludert frokost
 • Buss til hotellet og tilbake til terminalen ved ankomst og avreise
 • To timers promenadetur i og rundt Mariehamn med lokalguide
 • Lunsj i Mariehamn (dag 2)
 • Fire timers øyrundtur på Åland med buss og lokalguide
 • Middag på Hotel Pommern (dag 2)
 • To netter om bord på MS Silja Serenade inkludert frokost
 • To timers byrundtur i Helsingfors med buss og lokalguide
 • Avslutningsbuffet om bord inkludert øl, vin, mineralvann og kaffe
 • Buss til Stockholm Lufthavn Arlanda
 • Flyreise Stockholm Lufthavn Arlanda–Oslo Lufthavn
 • Turleder fra Enjoy Travel og lokale guider underveisA-kortpris:
Fra kr 11.795

Pris uten fordelskort Fra kr 12.495

Pris gjelder pr. person i delt dobbeltlugarl

Tillegg for utvendig dobbeltlugar, fra kr 300 per person (2 ntr)
Tillegg for enkeltrom/innvendig lugar, fra kr 995
Tillegg for enkeltrom/utvendig lugar, fra kr 1495

Begrenset antall plasser og enkeltrom/lugarer.

Bestill

Telefon: 40 61 40 40
post@enjoy-travel.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien