Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Kroatia
28. september 2019 – 8 dager

Premium Skjærgårdscruise i Kroatia med M/S Captain Bota

Bli med på vår ekstra spennende nyhet i 2019, vår sosiale Premiumreise på Skjærgårdscruise i Kroatia. Sjekk inn på båten, og ta del i et herlig cruiseeventyr hvor du får oppleve den vakre naturen og kulturen som Kroatia er så kjent for på en ny og annerledes måte. 

Livet om bord på M/S Captain Bota er både hyggelig og intimt. Skipet har kun plass til 36 passasjerer og består av bare tre dekk i tillegg til et stort soldekk med solsenger og et boblebad. Her er det enkelt å nyte late dager i solen mens båten sakte glir forbi de usedvanlig vakre øyene i skjærgården. Standarden om bord er helt upåklagelig. Captain Bota er som et flytende lite hotell som serverer delikate frokoster, lunsjer og flere middager mens vi seiler avgårde mellom øyene de malerisk vakre øyene.

Reisen tar oss fra Split til Dubrovnik og tilbake via fire ulike øyer. Skipet seiler på dagtid og gjør ulike havnebesøk og badestopp på dagtid underveis. Hver ettermiddag ankres det opp i en ny havn i en ny by og båten blir liggende til kai natten over slik at man får godt med tid til å gjøre seg kjent på de ulike stedene vi besøker.

Inkludert i reisen er fire rundturer med guide, to middager om bord og en vinsmaking på et av Kroatias mest kjente vinhus. Om bord finnes foruten restauranten et soldekk med boblebad, en badebrygge og en åpen bar for forfriskende drinker underveis. Underveis finnes det også tid til å på egen hånd kunne benytte tiden til det du ønske:; sol & bad, shopping, naturopplevelser og kulinariske opplevelser. Og ikke minst til å nyte solnedgangen ute på de vakre øyene.

Inkludert i prisen:
 • Direktefly fra Oslo Lufthavn, Sola, Værnes, Flesland, Kjevik eller Ålesund lufthavn/Vigra.
 • Transport mellom flyplass og havn. 
 • 7 netter om bord i dekk 1 på M/S Captain Bota  
 • 7 frokoster, 6 lunsjer, 2 middager (Velkomstmiddag og Kapteinens middag).
 • Vinsmaking og besøk på kjent Kroatisk vinhus
 • 4 utflukter, byrundtur med guide i Hvar, Korčula, Dubrovnik og Split
 • Inngangsbillett til nasjonalparken Mljet
 • Turistskatt og havneavgifter
 • Gratis WiFi om bord. (Dekning kan variere.)
 • Dyktig engelsktalende reiseleder/cruise manager
Ikke inkludert:
 • Flymat på flyreisen
 • 5 middager utenom programmet
 • Drikke om bord
 • Tips/serviceavgift til personalet. (Vi anbefaler totalt ca. 50 euro/reisende.)

Fakta – MS Captain Bota ****
Antall passasjerer: 38
Antall lugarer: 18
Lengde: 40,6 meter 
Bredde: 8,1 meter
Byggeår: 2015
Generatorer: 3
Maks hastighet: 9 knop
Motor: 2 x 386 hp

Program/ reiserute:

Dag 1: Ankomst Split
Ankomst Kroatia fra valgt avreiseflyplass. Etter en kort busstur fra flyplassen får vi muligheten til å sjekke inn om bord på Captain Bota. Kommer du med et tidlig morgenfly, er det godt med tid til å se seg rundt i sentrum av Split på egenhånd. Kanskje ønskes det å spise en lunsj på en av de mange hyggelige tavernaene i området eller ta en titt i gamlebyen og Keiser Dioclectians palass? På kvelden dukes det opp til en hyggelig velkomst om bord i Bota, og det severes det en hyggelig velkomstmiddag med besetningen til stede. For dem som ankommer sent om kvelden, venter en kaldrett ved ankomst.

Dag 2: Split–Brač–Hvar
I dag kastes det tidlig loss, og cruiset starter sin ferd ut mot skjærgården mens vi nyter en god frokost om bord. Skipet seiler med kurs mot Bol, den eldste byen på Brač. Ved ankomst i Bol besøker vi vinhuset Stina, tilhørende en av de mest kjente vinmakerne i den kroatiske skjærgården. Her får vi smake på et utvalg av lokalt produserte viner samtidig som vi får høre mer om hvordan vinproduksjonen på øya foregår. Deretter vil det være litt tid til å gjøre seg kjent i sentrum på egen hånd før vi entrer om bord igjen og seiler videre. Om bord på Bota serveres det lunsj mens ferden fortsetter videre til Hvar, en av de største øyene i Kroatia. Øya er 80 kilometer lang og har ca. 11.500 faste innbyggere. Hvar er i dag et kjent feriested for de rike og berømte, men er vel så kjent for sine vakre felt med lavendeltrær, eldgamle oliventrær og vingårder eller kulturlandskapet «Stari Grad», opptatt på Unescos verdensarvliste tilbake i 2008.

Ved ankomst til Hvar by utpå ettermiddagen venter en engelskspråklig lokalguide som tar oss med på en byvandring i sentrum. På ettermiddagen og kvelden vil det finnes godt med tid til og utforske byen på egen hånd. Her er det fint å vandre gatelangs i de trange smugene eller besøke en av de mange sjarmerende restaurantene i byen. Båten ligger midt i havn natten over.

Dag 3: Hvar–Korčula
Tidlig om morgenen forlater vi kai og setter kurs mot Korčula. På veien over tar vi et stopp i en bukt i le mens vi får servert lunsj om bord.

Vi ankommer Korčula ut på ettermiddagen. Korčula er en middelalderby kjent for sine karakteristiske røde teglsteinstak og brosteinsgater. I havnen i Korčula venter en av byens lokalguider som tar oss med rundt på en guidet tur slik at vi kan bli kjent med byen og øyas historie. Korčula har en lang historie, lokale tradisjoner vil ha det til at Antenor, som flyktet fra Troja og trojanerkrigen, var grunnleggeren av byen. Arkitekturen i sentrum er preget av tiden under venetianerne. Både bygningene og gastronomien minner turistene mye om den rike historien til den sjarmerende øyverdenen lenger nordøst i Adriaterhavet. Turen tar oss via St. Markus-katedralen med sine vakre utsmykninger og til huset hvor velkjente Marco Polo, ifølge historiene, ble født. Båten ligger sentralt i havnen natten over.

Dag 4: Korčula by–Dubrovnik
På formiddagen er det fritt frem til å nyte den vakre skjærgården fra skipsdekket, stupe i det krystallklare vannet ved badestoppene og nyte den deilige lunsjen vi får servert om bord mens vi seiler mot Dubrovnik. Også i Dubrovnik blir vi møtt av en lokalguide i havnen som først tar oss opp i fjellet for en fotoverdig utsikt over Dubrovnik.

Deretter reiser vi inn til gamlebyen og blir med på en rundtur i gamlebyen, et område fylt av spennende historier fra fortiden. Dubrovnik har gjerne flere navn, fra gammel av Ragusa, men mer malerisk omtales den også for Adriaterhavets perle. Også Dubrovnik er oppført på Unescos verdensarvliste. Navnet Dubrovnik betyr «eikeskog» på kroatisk.  
Siden gamlebyen har restriksjoner på ankomst inne i sentrum, ligger båten ca. 5 km utenfor. Det arrangeres likevel transport tilbake til båten utpå kvelden, og mange velger derfor normalt å bli igjen i sentrum for en middag etter rundvandringen.

Dag 5: Dubrovnik–Elphiti Island–Mljet nasjonalpark 
På vei til Mjlet Nasjonalpark passerer vi Elafitiøyene og dens usedvanlige vakre kystlinje. Også i dag blir det et badestopp underveis, en god dukkert før måltidet gir en herlig appetitt mens skipets kokk tilbereder dagens lunsj på kjøkkenet. Etter lunsj ankommer vi Mjlet nasjonalpark. I Mjlet er det fint å spasere rundt på egenhånd. Ta turen rundt innsjøene, og bli med båten som går over til øya til det kjente Benediktinerklosteret! Mens vi er på oppdagelsesferd inne på land, står skipskokken på kjøkkenet og forbereder kveldens herremåltid, Kapteinens tradisjon, Captains Dinner. I kveld ønsker skipets kaptein alle sine gjester velkommen til bords  – og middagen blir oftest akkompagnert av lokale musikanter om bord.

Dag 6: Mljet nasjonalpark – Makarska 
Formiddagen nytes om bord med badestopp underveis mens vi seiler mot Makarska. Makarska er den største byen på Makarska riviera og sentrum for turismen i området. Byen er et svært hyggelig badested med myldrende folkeliv, restauranter og butikker. Utover strendene i sentrum finnes det god mat og en rik historie i en by som har mye å fortelle. Båten ligger sentralt i havna natten over slik at det er mer enn nok tid til å oppdage de fine strendene, den velsmakende maten og spennende historien i den lille turistmeteropolen. 

Dag 7: Makarska–Pučisča–Split
Rundt klokken åtte om morgenen forlater vi havnen i Makarska og seiler mot Brač og Pučisča, den største byen på øya, tvers over fra Bol, hvor vi var for noen dager siden. Pučisča ligger i krysningspunktet for tre smale daler som sammen skaper en vakker ramme av natur rundt den lille byen med sine tradisjonelle hus.
Pučisča er spesielt kjent for sitt steinhuggeri, her ble det brutt stein helt tilbake i romertiden og steinbruddene er fremdeles i drift den dag i dag. Stein fra Brač er levert over hele verden til kjente byggverk som Det hvite hus i Washington og Riksdagsbygningen i Wien. Kroatias eneste steinhuggerskole ligger her, og elevene lærer fortsatt den dag i dag steinhuggerkunsten med samme type redskap som er blitt brukt gjennom århundrer. Her blir det også tid til å rusle rundt i byen før siste etappe til Split tar til.

Split har siden 1979 stått på Unescos verdensarvliste og byr på en spennende kultur og historie. I sentrum av Split ligger Diokletians palass, som ble bygget for 1700 år siden. På ettermiddagen deltar vi på en historisk rundvandring med guide i palasset.
Båten ligger sentralt i havn hele natten.

Dag 8: Split–Norge
Vi sjekker ut av båten og sier farvel til nytt bekjentskap etter frokost. Transport er ordnet tilbake til flyplassen eller eventuelt videre til et hotell dersom du har valgt å kombinere cruiset med en ukes badeferie.

Annen informasjon:

 • Det er ikke mulig å betale med kredittkort om bord. Drikke signeres på lugaren fortløpende og betales den siste dagen kontant i lokal valuta eller euro.
 • Pakk gjerne i små kofferter; det er noe begrenset plass i lugaren.
 • Ta med badehåndkle (kan leies til 7 euro/uke).
 • Båten kan ikke alltid legge direkte til kaikanten; noen ganger ligger den ytterst av flere båter.
 • Det er ca. 50–300 meter å gå fra transferbussen til båten, bagasjen transporteres ikke.
 • På grunn av bratte trapper om bord er ikke cruiset spesielt tilpasset for bevegelseshemmede. 

A-kortpris:
Fra kr 12.498

Pris uten fordelskort Fra kr 12.998

Benytt rabattkoden for å få A-kortpris.
Pris gjelder pr. person i delt dobbeltlugar.

Mot tillegg:
Lugar på dekk 2 + kr 1500
Lugar til eget bruk + kr 5500
Mat på flyreisen + kr 220
samt evt. forsikringer.

Kampanjekode: Premiumcr2019

Bestill

Telefon: 21 01 75 40
apollo@apollo.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien