Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Gålå i Gudbrandsdalen
3., 5., 6.,8., 9., 10. august 2018, kl. 19.30

Peer Gynt på Gålå

SISTE SJANSE: Det er siste gang vi får oppleve far og sønn Oftebro i den kritikerroste «Peer Gynt»-forestillingen på Gålå.

Regissør Sigrid Strøm Reibo kommer tilbake med sitt kunstneriske team og skuespillerne fra 2017.
Regi: Sigrid Strøm Reibo.
Peer Gynt: Jakob Oftebro og Nils Ole Oftebro.

Forestillingen i Sigrid Strøm Reibos regi fikk terningkast fem fra alle anmeldere i 2017, og publikum ga forestillingen terningkast fem og seks.

Ibsens dramatiske dikt følger bondesønnen Peer fra han er tidlig i 20-årene til han er en gammel mann. Årets versjon vil fremheve nettopp denne lange livsreisen ettersom skuespillerne Jakob Oftebro og Nils Ole Oftebro deler tittelrollen. Ekstra kuriøst er det at far og sønn spiller på samme scene for første gang i denne oppsetningen.

Vi møter Peer første gang på 1960-tallet som 20-åring og følger ham gjennom fem akter som ender i vår egen tid. Jakob og Nils Ole vil sammen gi oss en fortelling om et liv som er levet, men kanskje ikke levd? Peers evne til alltid å «gå utenom» tilsier at svaret på dette spørsmålet er temmelig tragisk for Peers del. Sammen med skuespillerne og det kunstneriske teamet skapes et univers som fremhever Peers liv som et luftslott. Peer gjør ufattelig mange forsøk på å leve et rikt og betydningsfullt liv, men fullfører ikke forsøkene sine fullt og helt. Han lever i et eventyr, i et uferdig Gyntiana.

«Peer Gynt» er som kjent en av litteraturhistoriens store klassikere, på samme tid universell og nasjonal der Ibsen harselerer med Norge og oss nordmenn. Den nye oppsetningen søker kjernen i Ibsens tekst og vil fremheve dens tematikk med nye grep.

Av Henrik Ibsen. Bearbeidet av Njål Helge Mjøs.
Musikk: Edvard Grieg/Simon Revholt/Sjur Miljeteig.

A-kortpris:
Kr 400 / 600

Pris uten fordelskort Kr 500 / 750
Du sparer: 20% rabatt

Kampanjekode: Aftenposten18 

Bestill

Telefon: 959 00 770
post@peergynt.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien