Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Sør-Afrika
Avreise 5. mars 2019

På eventyr i Sør-Afrika

Opplev Big Five-safari, historiske Pretoria, og bli med på guidet rundtur i townshipen Soweto! Vi har base på vår egen Zebra Country Lodge.

Bare én times kjøretur fra Johannesburg ligger Albatros’ egen safarilodge, Zebra Country Lodge, utstyrt med svømmebasseng, poolbar, restauranter og selvfølgelig den sørafrikanske boma – et område, hvor middagen serveres rundt en bålplass under åpen himmel. Inkludert i reisens pris er halvpensjon, en safariutflukt, en naturvandring samt et spennende besøk i Pretoria og Soweto. I tillegg har du mulighet til å bestille en rekke andre utflukter i området. Du kan blant annet være med på safariutflukter, ri på hester i de fredfulle omgivelsene eller besøke diamantgruven hvor «Afrikas stjerne» ble funnet. Dette er en reise med plass til både avslapning og eventyr.

Kort dagsprogram

 • Dag 1 Fly Oslo–Johannesburg
 • Dag 2 Johannesburg–Pretoria–Zebra Lodge
 • Dag 3 Safari i Dinokeng viltreservat
 • Dag 4 Naturvandring  
 • Dag 5–8 Mulighet for å velge forskjellige utflukter
 • Dag 9 Besøk i Soweto og hjemreise
 • Dag 10 Hjemkomst

Dagsprogram

Dag 1: Fly Oslo–Johannesburg

Dag 2: Johannesburg–Pretoria–Zebra Lodge
Ved ankomsten til Johannesburg kjører vi nordøst mot Pretoria, Sør-Afrikas administrative hovedstad. Her begir vi oss ut på en liten byrundtur i den travle sørafrikanske storby. Vi kommer forbi blant annet den vakre Union Building, hvor Sør-Afrikas regjering holder til. Den halvmåneformede bygningen oppført i lys sandstein har høy beliggenhet, med storslått utsikt over byen. Den 285 meter lange bygningen sto ferdig i 1913, og bygningens to fløyer skulle symbolisere landets to befolkningsgrupper, englenderne og boerne. Den sorte delen av befolkningen ble utelatt fra regjeringsbygningens symbolikk.
Vi spiser lunsj (ikke inkludert i reisens pris) enten før eller etter ved Union Building. Deretter har vi cirka en times kjøretur gjennom det vidstrakte sørafrikanske landskapet. Ved ankomsten til Zebra Lodge får vi tildelt våre rom og kan slappe av resten av dagen. På kvelden nyter vi en velkomstmiddag.

Dag 3: Safari i Dinokeng viltreservat
Når vi har fått en god natts søvn etter den lange reisen, skal vi om morgenen bli kjent med Sør-Afrikas ville natur når vi kjører ut på en spennende game drive. Tett på Zebra Lodge ligger Dinokengs viltreservat, som er det første reservatet i provinsen Gauteng. Ut over The Big Five, som omfatter elefant, løve, nesehorn, bøffel og leopard, finnes det også gepard, brun hyene, giraff, et stort antall hovdyr og fugler i reservatet.
Dagens game drive inngår i reisens pris. Om du får mersmak, har du i løpet av uken mulighet for å kjøpe en eller flere safariutflukter blant reservatets ville dyr. Transport til og fra lodgen inngår i reisens pris.

Dag 4: Naturvandring
Dagen innledes med et spennende alternativ til den safarituren vi har hatt i firehjulstrekker. I løpet av en to timer lang naturvandring går vi rundt i nærområdet og opplever naturen i et litt mindre format. Her kan man blant annet lære seg mer om insekter, planter og trær.

Dag 5–8: Mulighet for å velge forskjellige utflukter
I løpet av oppholdet har du mulighet for å følge med på forskjellige utflukter, som du selv velger. Du kan selvfølgelig også velge å slappe av på lodgen ved bassenget.

Utflukter og aktiviteter

Her følger et overblikk over de ulike alternativene og prisene.

Big Five-safari i Dinokeng viltreservat
I nærheten av Zebra Lodge ligger Dinokengs game reserve, det første Big Five-reservatet i provinsen Gauteng. I løpet av uken kan du tilmelde deg til en eller flere safarier i reservatet. Transport til og fra lodgen inngår i reisens pris. Aldersgrensen for safari i Dinokeng game reserve er tre år, men vi anbefaler at barnet er minst fem år når han eller hun er med på safari.
400 ZAR pr. person.

Utflukt i solnedgangen
Ved solnedgang drar vi ut på en to timers stemningsfull kjøretur i naturen i Zebra Lodge-reservatet. I reservatet har du mulighet for å se sebra, antilope og andre dyr. Selvfølgelig stopper vi på veien for en «sundowner».
170 ZAR pr. person.

Ridning
Du kan begi deg ut på en ridetur på en av de mange hestene som hver dag går fritt rundt i det 400 hektar store reservatet, og således nyte de fredelige omgivelsene på hesterygg.  
250 ZAR pr. person.

Star Gazing
Den begrensede lysforurensningen gjør den afrikanske kveldshimmelen til et ytterst imponerende syn og en helt spesiell opplevelse etter en begivenhetsrik dag.
400 ZAR pr. person.

Bushwalk
Følg med på en to timers lang vandretur med lokalguide, som tar oss med ut i bushen. Opplev blant annet det unike fuglelivet rundt våtmarkene, elver, insekter, planter og trær. Opplev naturen på nært hold i et litt mindre format.
170 ZAR pr. person.

Taubane over Muningi-ravinen
Er du den mer eventyrlystne typen, kan du prøve en tur med taubane over Muningi-ravinen. Taubanen er konstruert som en såkalt «zipline» og består av en trinse festet til en stålvaier der du spennes fast med sele. Sammenlagt går det fire slike vaiere tvers over Muningi-ravinen. Sveveturen er 1,5 kilometer lang og gjennomføres i opptil 80 meters høyde.
800 ZAR pr. person.

Utflukt på firehjuling
På en firehjuling, som er en terrenggående motorsykkel på fire hjul (også kalt ATV eller quad), kan du kjøre gjennom det bildeskjønne, 150 hektar store jordbruksområdet langs Elands-elven. Ferden går gjennom tett afrikansk bush, savanne og våtmarker.
800 ZAR pr. person.

Utflukt til diamantgruven Cullinan
På denne to timer lange utflukten får du et fascinerende innblikk i historien om den berømte diamantgruven Cullinan. Den gamle gruven har aner fra 1902 og er spesielt kjent for Cullinan-diamanten – verdens største diamant som ble funnet her i 1905 – og har levert flere vakre diamanter til de engelske kronjuvelene. Vi går på rundtur i gruven og får høre hvordan de jobber med å finne og utvinne diamanter. I tilknytning til gruven ligger det også et sjarmerende lite sted hvor vi har tid til å gå på oppdagelse og spise lunsj på en av de mange koselige restaurantene. (Lunsjen er ikke inkludert i reisens pris.)
450 ZAR pr. person.

Dag 9: Besøk i Soweto og hjemreise
Vi forlater Zebra Lodge og begir oss til Johannesburg hvor vi skal reise hjemover. Joburg, som Sør-Afrikas største by kalles i daglig tale, har over seks millioner innbyggere. Den minner om en amerikansk storby med en kjerne av skyskrapere i et moderne forretningskvarter som langsomt flyter ut i små, lave forstadskvarterer. Joburg er sentrum for verdens diamant- og gullhandel.

Vi avlegger et besøk i den berømte og beryktede bydelen Soweto for å få innblikk i hverdagslivet her. Etter en lang og grusom forhistorie som startet i 1944, er Soweto i dag fylt med paradokser. Alt er ikke negativt, det har skjedd veldig mye siden politiet i 1976 skjøt streikende skoleelever. I dag blomstrer Soweto av kreativitet og fornyelse og er en smeltedigel for kunst, musikk, teater og poesi.
Først på kvelden kjører vi til lufthavnen for å fly hjem.

Dag 10 Hjemkomst

Prisen inkluderer:

 • Skandinavisk reiseleder
 • Fly Oslo–Johannesburg med mellomlanding
 • 7 netter på Zebra Country Lodge http://zebralodge.com/
 • Utflukter ifølge program
 • Halvpensjon (frokost og middag)
 • Besøk i Pretoria
 • Besøk i Soweto
 • 1 Naturvandring
 • 1 Big Five Game Drive
 • Alle skatter og avgifter 

A-kortpris:
Kr 13.998

Pris uten fordelskort Kr 14.498

Tilbudet gjelder ved bestilling innen utgangen av august.

Pris gjelder pr. person i delt dobbeltrom.
Tillegg for enkeltrom kr 2498.

Bestill

Telefon: 21 98 45 45
info@albatros-travel.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien