Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Hurtigrute, Kirkenes - Bergen
17. - 23. oktober 2019

Kystopplevelser med MS Trollfjord

  Opplev Norges langstrakte og vakre kyst med hurtigruteskipet MS Trollfjord. Oktober en er fin høstmåned med lyse dager og med mulighet for dansende nordlys i nattetimene. Nyt kystlivet med gode, kortreiste måltider!

  På reisen fra Kirkenes til Bergen besøker Hurtigruten en rekke havner. Dette er en unik måte å oppleve den langstrakte kysten på, fra Nord-Norges artktiske villmark til verdens vakreste øyer og fjorder langs vestkysten. Noen av anløpshavnene er små, men for lokalbefolkningen er Hurtigrutens skip avgjørende for bosetning. I mer enn 125 år har Hurtigrutens skip seilt langs norskekysten. På denne reisen får du oppleve det mektige landskapet og de vakre kystperlene mens du står ansikt til ansikt med naturens underverker og ikke minst de lokale innbyggerne.

  Dag 1: Oslo–Kirkenes
  Reisen starter på Oslo Lufthavn hvor vi setter oss på flyet til Kirkenes. Etter vel to timer i luften er vi fremme i Finnmark og Kirkenes. På denne reisen bor du en natt i Kirkenes og får muligheten til å oppleve byens severdigheter. Thon Hotel Kirkenes er et godt utgangspunkt for det første døgnet. Om kvelden spiser vi felles middag i Kirkenes. 

  Dersom du ønsker å melde deg på en aktivitet i Kirkenes første dagen, kan vi i samarbeid med Barents Buss tilby følgende busstur:
  Busstur i Kirkenes og til den russiske grensen på Storskog.
  Med buss og lokal guide tar vi en runde i Kirkenes og blir bedre kjent med den lille, men sjarmerende byen som er endepunkt både for E6 og Riksvei 1 (Hurtigruten). Vi kjører fra hotellet og tar E6 mot Hesseng, hvor vi svinger av og tar turen innom gruvebyen Bjørnevatn. Vi gjør et stopp ved Grenseprodukter, en bedrift som satser på lokalt håndverk og produksjon. Her selger de blant annet strikkevarer, treprodukter, garn og bestikk. De brenner og maler også på tre- og skinnprodukter. Videre går turen til grensen mellom Norge og Russland på Storskog, hvor vi stopper for å ta bilder (det er ikke mulig å passere grensen uten visum). Siste etappe går tilbake til byen, med stopp på byens utsiktspunkt Prestefjellet, før vi returnerer til hotellet. Skulle det være ønskelig å besøke Grenselandsmuseet, kan bussen sette deg av her på veien tilbake. Museet ligger like i utkanten av byen, og det er nedoverbakke herfra tilbake til hotellet, ca. 1600 meter. På Grenselandmuseet forteller de om Sør-Varanger som grenseområde og møtested. Faste utstillinger viser temaer som industribygging, krigshistorie og dagliglivet til grensefolket gjennom tidene. I tillegg finnes aktuelle skiftende utstillinger. Her er også en museumsbutikk med variert utvalg.
  Inkludert: Lokal guide, transport fra/til hotell.
  Gjennomføres ved minimum ti gjester.
  Reisen bestilles samtidig med reisen eller hos Enjoy Travel i god tid før avreise.
  Frist for bestilling: 1. oktober.
  Pris: NOK 650,– pr. person.
   
  Dag 2: Kirkenes–Berlevåg
  Etter en god hotellfrokost gjør vi oss klare for seilas. Skipet kaster loss fra Kirkenes kl. 12:30, og du bør være om bord i god tid før dette. På vei mot Vardø kan du nyte en deilig lunsj etterfulgt av total avslapping og spektakulær utsikt fra dekk eller panoramasalongen. Om ettermiddagen er vi innom Norges østligste havn, Vardø. Vi seiler langs Varangerhalvøya til Båtsfjord før vi kommer frem til Berlevåg om kvelden. Her holder Norges mest kjente mannskor til, hovedsakelig bestående av fiskere.

  Dag 3: Mehamn–Tromsø
  Midt på natten legger vi til kai i Mehamn, og tidlig morgen ankommes Honningsvåg. Hammerfest ble grunnlagt allerede i 1798. I gamle dager var dette Norges polarhovedstad og en base for jaktekspedisjoner i Arktis. Her kan du se Bredegardsstøtten, som ble reist i 1854 til minne om Struves internasjonale landmålinger av Jorden. Støtten står på listen over UNESCOs verneverdige kulturminner. Vi fortsetter sørover til Øksfjord. Etter å ha krysset det åpne havet legger vi til kai i det gamle handelsstedet Skjervøy. Vi kommer til Tromsø i tide for å nyte nattelivet. Det er kanskje ikke like vilt som naturen rundt byen, men spennende og underholdende!

  Dag 4: Tromsø–Stamsund
  Vi ankommer Harstad om morgenen. Etter et kort stopp settes kursen vestover mot Vesterålen og Risøyhamn. Den smale kanalen Risøyrenna er bare 7 m dyp. Den ble konstruert spesielt for Hurtigruten slik at skipene kunne gå i rute mellom Harstad og Vesterålen. Du kan se sandbankene i det klare, grønne vannet. Øyene i Lofoten og Vesterålen har kanskje den mest spektakulære naturen du får se i løpet av hele reisen. Risøyhamn er en liten bygd med bare 200 innbyggere. Her blir det et kort stopp for å sette av passasjerer samt levere gods og post. Vi fortsetter via Sortland til Stokmarknes, der Hurtigruten ble grunnlagt for mer enn 125 år siden. Her kan du gå i land og besøke Hurtigruten-museet. Når vi fortsetter sørover, ser det ut som om vi seiler rett inn i fjellveggen. Men fortvil ikke, kapteinen finner en åpning slik at vi får seilt gjennom det trange Raftsundet. Denne 26 km lange passasjen mellom Vesterålen og Lofoten er omkranset av høye fjell på opptil 1000 m. Trollfjorden er havørnens rike – og neste post på programmet. Den sagnomsuste fjorden er bare 2 km lang og 100 m bred og omringet av majestetiske fjell. Dersom været og tiden tillater det, tar kapteinen en svipptur inn i fjorden. Når vi kommer til Svolvær, har du mulighet til å bli med på flere utflukter i Hurtigrutens regi. Fra Svolvær fortsetter vi til Stamsund, der toppene av Lofotveggen rager over oss. Vi forlater denne vakre øygruppen i løpet av kvelden og setter kursen over Vestfjorden mot fastlandet.

  Dag 5: Bodø–Rørvik
  Kryssingen av Polarsirkelen på 66°33’ N er et av dagens høydepunkter. Hendelsen blir markert med en smak av arktiske tradisjoner på dekk. Fra dekk kan du se det merkelige fjellet Torghatten, som reiser seg 258 meter over havet. Midt i fjellet er det et gjennomgående hull, 160 meter langt, 35 meter høyt og 20 meter bredt! Hullet ble til under istiden. Et annet høydepunkt er når vi seiler forbi fjellkjeden De syv søstre, på mellom 900 og 1000 m. Det er lett å forstå hvordan fjellene har inspirert til gamledagers myter. Vi tar en rask tur innom Nesna, et idyllisk gammelt handelssted, før vi seiler videre til Sandnessjøen. Vegaøyene, som står på UNESCOs verdensarvliste, ligger like ved Sandnessjøen.

  Dag 6: Trondheim–Ålesund
  Denne dagen får du mulighet til å utforske Trondheim. Etter en bedre frokost kan du bli med på byvandringen i Trondheim, som er en reise gjennom byens mer enn tusenårige historie. Tilbake på skipet seiler vi ut gjennom vakre Trondheimsfjorden, 170 km lang og 25 km bred. Som de fleste andre norske fjorder er den også dyp: 577 m på det dypeste. Underveis vil du forstå hvor mye fisket har betydd for kystkommunene. Kristiansunds beliggenhet har gitt byen sine ressurser gjennom fisket, skipsbygging og oljeindustri. Byen kalles Norges klippfiskhovedstad grunnet den lange historien med klippfiskeksport. Bli med på utflukten til Atlanterhavsvegen for å se en av Norges mest besøkte turistattraksjoner. Deretter krysser vi det åpne havet på vei til Molde, Rosenes by, hvor du vil kunne se de stupbratte, spisse fjellene som utgjør Romsdalsalpene.

  Dag 7: Ålesund–Bergen
  I løpet av natten legger skipet til kai i Ålesund, Torvik og Måløy. Verdens vakreste sjøreise nærmer seg slutten. Før vi legger til kai i Bergen, er det fortsatt noen nautiske mil igjen av det fascinerende landskapet. Nyt synet av Nordfjorden under den mektige Jostedalsbreen! Om morgenen har vi et kort stopp i Florø, som er Norges vestligste by. Noen nautiske mil sør for Florø seiler vi forbi innløpet til den vakre Sognefjorden og deretter den praktfulle skjærgården fra Fedje og vakre Øygarden inn mot Bergen, der reisen ender. 

  Følgende er inkludert i reisens pris:
  • Flyreise Oslo Lufthavn–Kirkenes Lufthavn (ca. 09:00–ca. 11:00)
  • Buss til hotellet i Kirkenes
  • En natt på Thon Hotel Kirkenes, inkludert frokost (del i dobbeltrom)
  • Middag på hotellet i Kirkenes første kveld
  • Fem netter om bord på MS Trollfjord, del i innvendig lugar
  • Helpensjon om bord på MS Trollfjord
  • Flyreise Bergen–Oslo Lufthavn (ca 17:30–18:00). Dersom du ønsker en senere avreise fra Bergen, vennligst forespør om dette ved bestilling av reisen.
  • Innsjekket bagasje samt håndbagasje på flyreisene

  Drikke til måltidene er ikke inkludert.
  Tillegg for utflukter i regi av Hurtigruten (bestilles om bord).


   

  A-kortpris:
  Fra kr 10.495

  Pris uten fordelskort Fra kr 10.995

  Pris gjelder pr. person i delt dobbeltlugar.

  Tillegg for utvendig dobbeltlugar: fra kr. 1495 per person (5 netter).Tillegg for utvendig Arctic Superior - del i dobbeltlugar fra kr. 2995 pr person (5 netter)Tillegg for enkeltrom/innvendig enkeltlugar: fra kr. 2995 (6 netter).Tillegg for enkeltrom/utvendig enkeltlugar: fra kr. 4995 (6 netter).Tillegg for enkeltrom/utvendig Arctic Superior enkeltlugar: fra kr. 6995 (6 netter).

  Bestill

  Telefon: 40 61 40 40
  post@enjoy-travel.no

  Hjemmeside

  Vis alle tilbud i denne kategorien