Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Tanzania og Zanzibar
Avreise 17. februar 2019, 10 dager

Endelig et ekte safarieventyr for barn!

Et eventyr som inneholder opplevelser og aktiviteter som også passer bra for mamma, pappa og øvrige familiemedlemmer. Vi spaner etter dyr som løver, giraffer, bavianer og vortesvin, og vi får treffe barn i en masailandsby. Eventyret avsluttes på ypperste vis med fire dager på Zanzibars vakre strender. I hotellets to svømmebasseng blir det tid for sol, bad og lek. 

Vi besøker Lake Manyara, Ngorongoro og Tarangire, tre av Tanzanias nasjonalparker med variert natur og rikt dyreliv. Etappene med transport er tilpasset de minste. Vi bor på komfortable safarilodger ute i villmarken, og innimellom safariturene er det tid til å slappe av og bade i bassenget. 

Vi spaner etter elefanter, giraffer, bøffel, antiloper, gaseller, sebraer, aper og mange vakre fuglearter. Det er også mulig å få se kattedyr som løver og leoparder. Leoparden er godt kamuflert, og det kan være vanskelig å få øye på den oppe i trærne hvor den ligger og hviler seg når dagen på det varmeste.  

Etter noen opplevelsesrike safariedager flyr vi videre til paradisøyen Zanzibar for å slappe av på en firestjerners resort ved den hvite Kiwengwastranden.

Dagsprogram

Dag 1. Avreise fra Oslo til Arusha. Mellomlanding på veien. Ankomst til Tanzania på kvelden. På flyplassen blir vi møtt av vår Jamboguide og vi reiser videre til hotellet hvor vi spiser en lettere middag. [Mat på flyet-M].

Dag 2. Ut på Safari. Etter frokost bærer det avsted mot Lake Manyara for vår første safari. Vi tar med oss pikniklunsj. I nasjonalparken kommer vi med størst sannsynlighet til å se blant annet elefant, flodhest og bavian. Reisen går videre til lodgen, som ligger i Ngorongoro området.[F-L-M]. ca 220 km, 3,5 timer)

Dag 3. Safari i Ngorongoro og besøk i en masailandsby. Avreise fra lodgen for safari i Ngorongoro-krateret. Her er det en veldig tett konsentrasjon av dyr, og vi har gode muligheter for å se løve, sebra, hyene, bøffel, ulike antilopearter og det utrydningstruede svarte neshorn. Medbrakt lunsj spises i det fri. På ettermiddagen er det mulig å gjøre et spennende besøk i en massailandsby. Pris cirka 50 USD/ bil [F-Lunsjpakke-M]

Dag 4. Safari i villmarken. På morgenen reiser vi til neste nasjonalpark, Tarangire. På veien dit gjør vi en safaritur. Ved ankomst tar vi en dukkert i bassenget hvis det blir tid. Deretter er det på tide å dra ut på ettermiddagsafari. Vegetasjonen består av savanner, akacieskoger, baobabtrær og gress- og buskemarker. I løpet av dagen blir det mulighet til å treffe på elefant, giraff, bøffel, bavian og løve. Har man flaks får vi også se den sjenerte leoparden. Gjennom sin velkamuflerte pels kan det være vanskelig å få øye på den oppe i trærne hvor den ligger og hviler seg når dagen er på det varmeste. Her må man holde øynene oppe! [F-Matpakke-M]. (ca. 160 km, 2,5 tim)

Dag 5. Frokost i det fri og videre mot Indiske havet. I dag blir vi vekket tidlig for å ta oss ut på en siste safari som avsluttes med en deilig frokost ute i bushen under åpen himmel. Vi drar tilbake til Arusha for å fly videre til Zanzibars hvite sandstrender. Når vi er fremme blir vi møtt av vår engelsktalende representant, og får transfer til hotellet. [F-L-M] (ca 140 km, 2 tim).

Dag 6-8. Deilige dager på Zanzibar. Dagene nytes på resorten Neptune Pwani, med all inclusive og alt man trenger for å kunne ha noen avslappende dager. Her fins to store basseng, en barnevennlig sandstrand, aktiviteter som vannpolo, beach volleyball og kurs i swahili og afrikansk dans. Mot tillegg har man også tilgang til kano, vindsurfing, seiling, dykking, snorkling, vannski og utflukter. [all inclusive]

Dag 9. Hjemreise. Transfer til flyplassen etter lunsj. [F-L-måltider på flyet]

Dag 10.Hjemkomst på formiddagen.

[F=Frokost, L=lunsj, M=Middag]

Med forbehold om endringer i programmet.


Prisen inkluderer:

 • 1 natt på hotell ★★★
 • 3 netter på safarilodge ★★★/★★★★
 • 4 netter på resort på Zanzibar ★★★★
 • 4 frokoster, 4 lunsjer, 4 middager
 • All inclusive på Zanzibar
 • Fly fra Skandinavia i økonomiklasse
 • Transporter i firehjulsdriven safarijeep med garantert vindusplass.
 • Alle avgifter til nasjonalparkene
 • Skandinavisktalende Jamboguide under safaridagene. Guiden fordeler sin tid mellom 1-3 safarijeeper avhengig av størrelse på gruppen.

Prisen inkluderer ikke:

 • Driks, ca 15 USD per person og dag under safarien, halvparten for barn.
 • Drikkevarer.
 • Visum, f.t. 500 SEK.
 • Lokal skatt på Zanzibar, 1 USD per person per natt.

Bagasje pakk i myke vesker. Maks 20 kilo på safariflyet.

Pass & visum Visum er nødvendig for nordiske statsborgere. For øvrige nasjonaliteter kontakt reisebyrå eller Tanzanias ambassade. Vi anbefaler å ordne visum før avreise ettersom det er stor sannsynlighet for lange køer ved ankomst i Arusha. Passet må være gyldig i minst seks måneder etter hjemkomst.

Utstyr/klær Varm jakke/genser for kvelder og tidlige morgener. Komfortable sandaler eller sko. Kamera, kikkert, solkrem, våtservietter, pose til å oppbevare støvømfintlig utstyr, myggmiddel, håndsprit og lommelykt. Glem ikke badetøy!

Fotografering Under en safari ser man de ville dyrene i sitt rette element, noe som betyr at avstanden til dem kan variere. Teleobjektiv (300-400 mm) er en fordel. En kikkert med forstørrelsesgrad 8-10 anbefales. 

Klima Tanzania har et varmt og solfylt klima som er tørt i innlandet og fuktig ved kysten. Under safarien befinner du deg sør om ekvatoren. Tenk på at Tanzanias innland er et høylandsområde. På dagene er det som regel varmt og sterk sol. Det er ikke uvanlig med temperaturer over 30 grader. I innlandet synker temperaturen på kvelden og natten, noen ganger under 10 grader. Dagtemperaturene under tørkeperiodene ligger som regel på 25-35 grader, og på nettene fra 15-20 grader.

 

 

 

A-kortpris:
Kr 35.250(voksen) / 23.150(barn)*

Pris uten fordelskort Kr 36.250(voksen) / 24.150(barn)*
Du sparer: Kr 1000 pr. person

Oppgi A-kortnummer under «øvrig» ved bestilling.

Enten via nettsiden eller per e-post/telefon. Rabatten dras av ved bestilling og vil synes på bekreftelsen som kommer på mail.

*gjelder barn, ennå ikke fylt 12 år, i ekstraseng

Begrenset plasser!

Bestill

Telefon: 21 05 26 26
info@jambotours.se

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien