Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Svalbard
18. februar 2019, (4 dager)

Vinterferie i Arktis’ majestetiske vinterlandskap

Opplev Arktis i vinterlandskap når lyset er på vei tilbake til øygruppen! Dette skaper dager med det flotte farger, og lokalbefolkningen våkner til liv etter mørketiden. Jakten på det magiske og fascinerende nordlyset og eksotiske aktiviteter er spesielt for denne årstiden.

Februar er den måneden lyset sakte kommer tilbake til Svalbard. Trolske og flotte, blå nyanser gjør det majestetiske landskapet ubeskrivelig vakkert. Fargespillet og nyansene er noe helt for seg selv og må bare oppleves. Måneden er normalt sett kald med mye klart vær hvor man om dagen kan nyte det blå arktiske lyset, og om kvelden er det gode sjanser for å se det magiske nordlyset. Februar er også en av favorittmånedene til de fastboende. De majestetiske fjellene, langstrakte dalfører og ødemarken frister til minnerike utflukter.

Svalbard befinner seg mellom 74° og 81° nordlig bredde og mellom 10° og 35° østlig lengde. Øygruppen dekker et areal på 61.022 kvadratkilometer. Spitsbergen er den største av øyene. Først i 1906 etablerte Arctic Coal Company (Boston, USA) et gruveselskap på øya. Store Norske tok over selskapet i 1916, og et større samfunn utviklet seg. I dag er det drift i Svea, Lunckefjell og i Gruve 7 i Adventdalen.
Svalbardtraktaten fra 9. februar 1920 og Svalbardloven fra 1925 sikret Norge suverenitet på Svalbard. I dagens samfunn er kulldrift, turisme, utdanning og forskning bærebjelkene.
 
Øygruppen har et arktisk klima, men med betydelig høyere temperaturer enn andre områder på samme breddegrad. Svalbard er hjem for isbjørn, fjellrev, reinsdyr og marine pattedyr. 7 nasjonalparker og 23 naturreservat dekker to tredeler av øygruppen og beskytter i stor grad den urørte og veldig skjøre naturen som preger Svalbard. 60 prosent av øygruppen er dekt av isbreer, og øyene har mange fjell og fjorder.

Dag 1: Longyearbyen – velkommen til 78°N!
Mandag formiddag sjekker vi inn hos Norwegian på Oslo Lufthavn. Reisen går nordover, vi passerer polarsirkelen, og tre timer senere lander vi på 78°N – Longyearbyen. Vi befinner oss nå omlag midt mellom Europas fastland og Nordpolen. Vi er i isbjørnens rike, Arktis. Ved ankomst Arktis, Longyearbyen tar vi buss inn til sentrum. På denne reisen bor vi på Svalbards nyeste hotell – The Vault eller på Svalbard Hotell Polfareren (søsterhotell, mot tillegg). 
Om ettermiddagen kan du bli bedre kjent med Longyearbyens sentrumsområde. Fra hotellet er det kort gangavstand til butikker, Lompen-senteret og Nordpolet. Et besøk på Svalbard Museum kan også anbefales. Det er et natur- og kulturhistorisk museum for Svalbard og Arktis. Mer enn 1700 gjenstander finnes utstilt i det spennende museet som åpnet i 1979.

Senere om ettermiddagen gjør vi oss klare for det første eventyret – isgrottetur med snøscooter-transport. Vi blir hentet på hotellet og drar til «basen» for å få utlevert bekledning og utstyr: scooterdresser, vinterstøvler, votter, ansiktsmaske og hjelmer. Etter en introduksjon i snøscooterkjøring setter vi av gårde mot isbreen, to personer deler en snøscooter. Eventyret kan starte!
Vi kjører oppover dalen, gjennom isbremorenen og opp på Longyearbreen. Etter omtrent 5 km kjøring nås iglooen som dekker inngangen til isgrotten. Når du går inn i iglooen, vil du nok overraskes av hvor «varmt» det oppleves her inne. Varmen kommer fra isbreens indre, som en normal vinter faktisk er varmere enn utsiden. Her får vi hodelykter før det er klart for å gå ned i isgrotten. Via en stige klatrer vi ned til bunnen av det som er smeltevannskanaler om sommeren. På vinterstid er dette en magisk isverden med istapper og glitrende krystaller. Vi er nå omgitt av mer enn tusen år gammel is. Det er mulighet for å gå dypere inn i isgrotten. Utforskingen av denne magiske verdenen varer ca. en time.
Det er tid nok til å ta bilder og beundre de ulike isformasjonene før vi returnerer til iglooen. Her får vi noe varmt å drikke før scooterturen ned fra isbreen. Dersom værforholdene tillater det, har vi en nydelig utsikt over byen og fjellene omkring mens vi kjører tilbake til sivilisasjonen. Denne utflukten passer også for barnefamilier. Dersom du har klaustrofobi og/eller rygg- og bevegelses-problemer, anbefales ikke denne utflukten.

Praktisk informasjon om turen:
• Oppmøte utenfor hotellet, transport fra/til hotellet.
• Varighet ca. 4 timer (to personer deler en snøscooter).
• Snøscooter: Touring 4-takt inkludert drivstoff.
• Bekledning – scooterdress, støvler, hjelm, ansiktsmaske, yttervotter og hodelykt.
• Guide med alt nødvendig sikkerhetsutstyr.

Egen bekledning og førerkort:
• Ullsokker, ullvotter til å ha under scootervotter, ullundertøy, fleece eller ullbukse og -jakke.
• Førerkort for bil/MC eller snøscooter skal medbringes under hele turen.

Dag 2: Longyearbyen – hundesledetur med løpeglade huskyer
Frokost på hotellet før vi blir hentet på hotellet for nok et eventyr i Arktis.

Sammen med ivrige hunder skal vi dra på hundesledetur. Ferden går så til hundegården utenfor Longyearbyen, hvor vi ønskes velkommen av glade huskyer som ivrer etter å dra på tur. Vår guide for dagen gir oss informasjon om dagens program og deler ut bekledning. Vi får innføring i hundespannkjøring og hjelper til med å sele på og klargjøre hundespannene (to personer deler hundespann og bytter på å kjøre). Før turen starter, er hundene ivrige, og lydnivået er øredøvende, men idet vi setter i gang og sleden glir gjennom vinterlandskapet, nyter vi stillheten bak hundespannet. Sledene skal ikke langt fra hundegården før vi allerede er omringet av den arktiske villmarken og kan nyte det unike landskapet. Dette er en helt spesiell opplevelse og kan ikke beskrives med ord. Tilbake i hundegården er vi med på å sele av og stelle hundene, og som avslutning på dagen får vi litt varm drikke før vi returnerer til Longyearbyen. Ingen tidligere erfaring er nødvendig.

Praktisk informasjon om hundesledetur:
• Oppmøte utenfor hotellet
• Varighet 4 timer (to personer deler et hundespann)
• Bekledning til låns – scooterdress, sko, balaklava, lue, votter, snøbriller
• Transport til og fra hundegården
• Deltagere bør ha normal, god helse
• Minimum alder: 8 år. Barn må være i selskap med en voksen! Hvis yngre barn, vennligst kontakt oss.

Egen bekledning:
• Ullsokker, ullvotter, tykk lue, ullundertøy, fleece eller ullbukse og -jakke.

Ettermiddagen og kvelden er på egen hånd i Longyearbyen. Det finnes flere gode restauranter å velge mellom i kort gangavstand fra hotellet. Ønsker du noe helt spesielt, anbefaler vi deg å besøke restauranten på «Huset», men bestill gjerne bord da det kan være godt besøkt.

Dag 3: Longyearbyen – dagen på egen hånd 
Frokost på hotellet. Denne dagen står du fritt til å velge aktiviteter etter eget ønske. Se muligheter lenger ned på denne siden.

Dag 4: Longyearbyen – fra Arktis til Oslo
Etter frokost har du fortsatt god tid til å oppleve mer av Arktis da flyet tilbake til Oslo går først om kvelden. Du rekker også en siste tur innom butikkene.
Med mange flotte arktiske opplevelser friskt i minne tar vi farvel med Svalbard for denne gang. Vi blir hentet på hotellet for kjøring til flyplassen. Norwegian flyr oss hjem fra Arktis til Oslo Lufthavn.

Mulighet for påmelding til ekstra aktiviteter mot tillegg må forhåndsbestilles. Se HER for ulike aktiviteter.

Følgende er inkludert i reisens pris:
  • Flyreise Oslo Lufthavn–Svalbard Lufthavn (09:50–12:50)
  • 20 kg innsjekket bagasje og 10 kg håndbagasje på flyreisene
  • Busstransfer tur/retur flyplass–hotell
  • Tre netter på Hotell The Vault inkludert frokost (del i standard dobbeltrom)
  • Isgrottetur med snøscootertransport (dag 1)
  • Hundesledetur (dag 3)
  • Flyreise Svalbard Lufthavn–Oslo Lufthavn (18:40–21:40)

A-kortpris:
Fra kr 9.995

Pris uten fordelskort Fra kr 10.795

Pris gjelder pr. person i delt dobbeltrom.

Tillegg for standard enkeltrom The Vault: fra kr 1490
Tillegg for dobbeltrom på Svalbard Hotell Polfareren: kr 695 pr. person.
Tillegg for enkeltrom på Svalbard Hotell Polfareren: kr 2690

Begrenset antall plasser og enkeltrom.
Flyreisene mellom Oslo og Longyearbyen gjennomføres med Norwegian og går direkte begge veier.

Bestill

Telefon: 40 61 40 40
post@enjoy-travel.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien