Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

England
28. april - 1. mai 2019

Vingårder og London med sommelier Liora Levi

Bli med på en musserende reise til England med sommelier Liora Levi!

Her vil vinkjenneren lære deg om Englands vinhistorie og hvorfor Englands musserende viner ligger på verdenstoppen. «Vindama» fra TV 2 har lang erfaring med vin og druer, og i løpet av reisen får vi smakt på noen av Sør-Englands gode viner samtidig som det blir tid til noe sightseeing og gode måltider. Vi skal også til London, hvor det blir byrundtur og muligheter for shopping.
England er et av verdens mest interessante vinland. I slutten av middelalderen var Englands vinproduksjon omfattende, og bare noen timer sør for London finnes mange sjarmerende vingårder med vinhistorie langt tilbake i tid. Engelske vinprodusenter har de siste tiårene satset stort på å gjenoppta en lang tradisjon med produksjon av vin.

Det er stort fokus på musserende viner i England, og i flere blindtester der engelsk og fransk musserende vin er blitt testet, har de engelske boblene hentet hjem både første- og andreplass. Klimaet er en klar faktor for suksessen England opplever, det er nesten det samme som i Nord- og Midt-Frankrike. Og jordsmonnet ligner det som finnes i franske Champagne. Det er derfor ikke rart at engelskmennene legger ekstra kjærlighet i produksjonen av nettopp musserende vin. 

Liora Levi
Liora er norsk og nordisk mester for vinkelnere og reiser landet rundt og holder kurs og vinsmakinger. Hun er et kjent ansikt fra «God morgen, Norge» på TV2, fast bidragsyter i magasinet Maison Mat & Vin og president i Norsk Vinkelnerforening. Hennes store lidenskap er vin, og hun deler entusiastisk av sin kunnskap og sine erfaringer fra reiser til vinland over hele verden. England har de siste årene vært det landet hun har besøkt mest.
Se Lioras innslag på TV 2 om viner fra England her: https://www.tv2.no/v/1226382/

Følgende er inkludert i reisens pris:
• Flyreise Oslo Lufthavn–London Heathrow
• Busstransport i henhold til program
• Besøk og vinsmaking på Ridgeview vingård
• Lunsj dag 1
• En natt på The George in Rye inkl. frokost, del i dobbeltrom
• 3-retters middag på hotellet i Rye
• Besøk og vinsmaking på Gusbourne Estate vingård
• Lunsj dag 2
• Inngang til Leeds slott og hager
• To netter på Copthorne Tara Hotel inkl. frokost, del i dobbeltrom
• Byrundtur i London med lokal guide (engelsktalende)
• Innsjekket bagasje og håndbagasje på flyreisene
• Flyreise London Heathrow–Oslo Lufthavn

Program:

Dag 1: Oslo – London, vingårdsbesøk, The George in Rye
Denne dagen tar vi SAS’ morgenfly fra Oslo Lufthavn til London. Vel fremme blir vi møtt av Enjoy Travels buss som skal ta oss sørover i landet. Vi skal til den første vingården for å lære mer om Englands viner. Mike og Christine Roberts forkjærlighet for England og vin førte til at Ridgeview vingård ble etablert i 1995. Over 20 år etter har andre generasjon tatt over, produksjonen har økt til mer enn en kvart million flasker, og Ridgeviews vin selges verden over. Vingården har vunnet flere priser, blant annet Verdens beste musserende vin – Decanter World Wine Awards 2010. Det blir besøk på vingården, og vi får naturligvis smake på noen av gårdens gode viner. Dagens lunsj spiser vi på vingården, og denne består av en piknikkurv fylt med lokale produkter som nytes med vakker utsikt mot åsen og markene som omgir stedet. Deretter setter vi kursen mot vårt hotell for natten. Vi skal til Rye og det sjarmerende bostedet The George in Rye****. Det luksuriøse og stilfulle hotellet ligger i Rye sentrum og tilbyr elegante rom i en komfortabel sammenblanding av gammelt og nytt, noe som gir en avslappet og uformell atmosfære. Hotellet dateres tilbake til 1575, og i soverommene har de lagt vekt på komfort og stil. Hvert av rommene er blitt individuelt designet med egne tekstiler, fargemønstre og skreddersydde møbler. Vi spiser felles middag på hotellet og nyter kvelden i den lille, men koselige byen.

Dag 2: Vingårdsbesøk – Leeds slott og hager – London
Etter frokost sjekker vi ut av hotellet i Rye og fortsetter til neste vingård – Gusbourne Estate. I 2004 tok Andrew Weeber over eiendommen med ett mål for øyet: å produsere engelsk musserende vin som kunne måle seg med verdens fineste viner. Gusbourne har siden den tid fortjent sitt rykte som produsent av fremragende kvalitetsviner med anerkjennelser fra noen av vinbransjens mest krevende kritikere. Vi tar en runde på gården og får også her smakt på viner fra området. I tillegg skal vi spise lunsj på vingården, med musserende vin til.
Etter lunsj tar vi oss til Maidstone for å besøke Leeds slott og hager. Her skal vi se det 900 år gamle slottet, de fantastiske hagene og den vakre labyrinten. Slottet skal ha vært befestet allerede i angelsaksisk tid og ble ytterligere utbygd av normannerne. Flere av Englands dronninger har benyttet stedet opp gjennom tidene, og det fremstår som herskapelig og vakkert.
Vi fortsetter så til London og området Kensington, hvor vi skal bo i to netter på Copthorne Tara Hotel****. Her bugner det av butikker, og i gangavstand finner du Kensington Palace, Hyde Park, Holland Park og tunnelbanen. Rommene på Copthorne Tara Hotel har komfortable senger, flatskjerm-TV, kaffe- og tekoker samt privat bad. WiFi er gratis og tilgjengelig på alle rom. Hotellet har flere serveringssteder som tilbyr moderne britisk og europeisk mat, asiatiske retter samt typisk «afternoon tea», for å nevne noe. Denne kvelden har du til egen disposisjon, og dersom du behøver tips til restauranter eller barer, vil Liora gi mer informasjon om dette på stedet.

Dag 3: Byrundtur i London, dagen på egen hånd
Etter frokost møter vi vår lokale guide (engelsktalende) og bussjåfør som skal ta oss med rundt i London. I løpet av tre timer skal vi bli bedre kjent med hovedstaden, noe som gir et godt utgangspunkt for å oppleve byen på egen hånd denne ettermiddagen. Vi ser blant annet Houses of Parliament, Big Ben, Westminister Abbey, Trafalgar Square, Buckingham Palace, Tower of London med mer. Etter byrundturen kan du ta en runde på markedene Soho eller Borough, hvor det bugner av mat fra alle verdenshjørner. Liora, som har besøkt London flere ganger, kan gi deg noen tips til hva du kan gjøre denne dagen. Sightseeing, shopping, museum – valget er ditt.

Dag 4: Dagen på egen hånd i London, hjemreise om ettermiddagen
Frokost på hotellet før du enda har noen timer til den siste shoppingen, museumsbesøk eller annet som du har lyst til å oppleve før hjemreisen denne ettermiddagen. I 16-tiden blir vi hentet på hotellet for transport til flyplassen hvor fly tilbake til Oslo Lufthavn venter.



A-kortpris:
Kr 13.695

Pris uten fordelskort Kr 14.995

Pris gjelder pr. person i delt dobbeltrom.

Tillegg for enkeltrom: kr. 2695,- (begrenset antall)
Tillegg for reise- og avbestillingsforsikring.
Drikke inngår ikke til måltidene så fremt det ikke er spesifisert.

Bestill

Telefon: 40 61 40 40
post@enjoy-travel.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien