Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Vietnam og Kambodsja
15. - 28. november 2018

Vietnam og Kambodsja med Gunnar Høidahl

Vietnam og Kambodsja er på få år blitt svært populære reisemål. De angår oss også mer enn de fleste. Vietnamkrigen og Røde Khmers folkemorderiske herjinger i Kambodsja var lenge en del av vår hverdag via mediene, og mange følte et sterkt engasjement. Menneskene i disse landene bærer stadig på tragiske minner, men på denne turen vil vi først og fremst oppleve land i vekst og utvikling. Vi vil møte vennlige og gjestfrie folk som trass i krig og fattigdom ikke lever i fortidens mørke skygge. I dagens Vietnam og Kambodsja er det fremtiden som betyr noe, selv de to landene befinner seg på høyst ulike utviklingstrinn.

Gunnar Høidahl har fulgt utviklingen i de to landene i en årrekke. Han var den første som kunne fortelle det norske folk at Vietnamkrigen var slutt, i NRK Radios Dagsnytt-sending om morgenen 30. april 1975, og blant de første som rapporterte fra Kambodsja etter at de røde khmerene var drevet fra makten. Siden har han som NRK-reporter reist rundt i landene og vært vitne til krigens ødeleggelser – og til gjenoppbyggingen. På reisen vil han dele sine opplevelser, erfaringer og kunnskaper med oss.
 
Vi starter i Ho Chi Minh-byen (Saigon), Vietnams travle kommersielle senter. Vi kan prøvekrype i tunneler som FNL-soldatene gravde helt frem til byen, et enormt nettverk i flere etasjer. Vi drar på båttur på den mektige Mekongfloden, med en avstikker inn i det frodige deltalandet, og blir traktert med tropiske frukter hjemme hos vietnamesiske familier. 

I Kambodsja skal vi til de tusen år gamle underverkene i nærheten av Siam Reap, fremst av dem det utrolige tempelkomplekset Angkor Wat. På veien fra hovedstaden Phnom Penh skal vi oppleve den kambodsjanske landsbygda, der befolkningen strever med å bygge et nytt liv etter alle de tragiske årene. I Phnom Penh besøker vi både storslagne palasser og dødsmarkene med museet viet til Røde Khmer-tidens ofre.

Fra Siam Reap flyr vi til Vietnams hovedstad Hanoi, som med sin gammelmodige sjarm er ganske ulik det hektiske Saigon. Vi drar på båttur i Halongbukten, et naturens underverk som filmskapere har lagt sin elsk på. Reisen avsluttes i Hanoi, der blant annet landsfaderen Ho Chi Minhs mausoleum og en sykkeldrosjetur i gamlebyen står på det fullpakkede programmet. 


Tilbudet inkluderer:
  • Fly Oslo–Bangkok–Ho Chi Minh-byen/Hanoi–Bangkok–Oslo med Thai Airways
  • Flyskatt (utgjør kr 1.631,- pr. januar 2018)
  • Overnatting i dobbeltrom
  • Måltider som nevnt i program (F=frokost/L=lunsj/M=middag)
  • Drikke (1 øl eller 1 mineralvann til alle inkluderte måltider)
  • Alle utflukter og arrangement i følge progra
  • Visum til Vietnam for 2. innreise for norske statsborgere*
  • Visum til Kambodsja for norske statsborgere
  • Norske reiseledere (Gunnar Høidahl og Per Stenberg)

A-kortpris:
Kr 31.895

Pris uten fordelskort Kr 32.895

Pris gjelder pr. person i delt dobbeltrom.
Tillegg for enkeltrom kr 4595

Utsolgt!

Telefon: 69 31 26 21
info@temareiserfredrikstad.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien