Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Budapest, Bratislava og Wien
22. - 25. mai 2018

Tre spennende land – tre historiske hovedsteder

Denne skreddersydde reisen starter i Budapest, Ungarns vakre hovedstad. Stadig flere reiser til Budapest på grunn av den flotte arkitekturen, historien og ikke minst elven Donau. Donau deler byen i to (Buda og Pest), der syv broer knytter bydelene sammen. Den mest kjente av broene er Kjedebroen, som blir voktet av to løver. I Budapest blir det byrundtur hvor vi får sett mange av byens vakre bygninger. En anerkjent og flott hestefarm skal også oppleves. På reisen til Slovakia besøker vi byen Györ, og vel fremme i den hyggelige hovedstaden Bratislava får vi en flott byvandring i den gamle bydelen, i tillegg til en lunsj. Reisen videre til Wien går via vannveien med panorama over Donaus elvebredder. I musikkens by, Wien, skal tonene fra Mozart og Strauss glede oss. Det blir også byrundtur i Østerrikes vakre hovedstad. Bli med oss på en firedagers opplevelsesreise!

Dag 1: Budapest – byrundtur 
Vi flyr fra Oslo Lufthavn til Budapest og blir vel mottatt på flyplassen av vår lokale reiseleder. Dagens første aktivitet blir en tre timers byrundtur, men aller først skal vi nyte en toretters lunsj. Budapest består av de to bydelene Buda og Pest, delt av elven Donau. I 1873 ble de to byene slått sammen til det som i dag er Budapest. I løpet av byrundturen får vi sett flere kjente landemerker og utsiktspunkter. Blant annet besøker vi Fisherman’s Bastion og Matthias-kirken. Den mer enn 700 år gamle kirken er et symbol på byens rike fortid. Fra tårn og terrasser på Fisherman’s Bastion er utsikten fantastisk. Vi ser Donaus mange broer, Margaret Island, flotte bygninger og får panorama til Pest-siden. Vi sjekker inn på vårt hotell, Mercur Korona Hotel, hvor vi skal bo en natt. Hotellet har en sentral og fin beliggenhet. På ettermiddagen kjører vi 3-4 mil nordøst til den svært populære hestefarmen Lázár Horse Park. Farmen ligger lunt og vakkert til blant innsjøer. Vi ønskes velkommen og får sett et meget bra hesteshow (verdensmester flere ganger). Vi avslutter kvelden med en god og typisk ungarsk middag til tonene fra sigøynermusikk. Gode og mette setter vi oss ned på arenaen og lar oss imponere av et svært bra hesteshow. Etter en flott opplevelse kjører vi tilbake til Budapest.

Dag 2: Györ, Bratislava og Wien
Frokost på hotellet i Budapest før vi setter kursen mot en ny hovedstad, Bratislava. Men først skal vi besøke den flotte byen Györ. Byen har mange historiske monumenter og ligger ved elven Rába (en sideelv til Donau). Vi gjør en liten vandring i byens sentrum, før vi sikter oss inn på Bratislava for lunsj og byvandring i gamlebyen. Den hyggelige hovedstaden er ikke like kjent som Wien og Budapest, men er en riktig perle og vel verdt å besøke.
På ettermiddagen tar vi vannveien med katamaran – på selveste Donau. Katamaranens store vinduer gjør at denne båtturen blir spennende, og vi får sett livet langs elvebredden. Vel fremme i sentrum av Wien blir det en kort kjøretur til vårt hotell. På kvelden spiser vi en treretters middag.
Vårt hotell i Wien blir Austria Trend Hotel Ananas, der frokost er inkludert.

Dag 3: Byrundtur og konsert i Wien
Wien er en stor og mektig by. 1,7 millioner innbyggere har funnet seg til rette i byen, som ofte kalles musikkens by. Om formiddagen skal vi, sammen med vår lokale guide, oppleve byens severdigheter i løpet av en tretimers byrundtur. Etter byvandringen har vi en toretters lunsj inkludert. Byturen avsluttes etter lunsj og ettermiddagstimene står nå til egen disposisjon. Om kvelden skal vi på klassisk konsert. Konserthuset Kursalon ble bygget i årene 1865–1866 (italiensk renessanse). De fire konserthallene i bygningen har en rekke arrangementer hvert år. Denne kvelden skal vi nyte tonene fra Mozarts og Strauss’ kjente verker. Etter konserten kjører bussjåføren oss tilbake til hotellet.

Dag 4: Wien – Schönbrunn Palace og hjemreise
Vi er kommet til reisens siste dag. Etter frokost besøker vi Schönbrunn Palace. Barokkpalasset er ett av landets mektigste byggverk og har hele 1441 rom. Fra midten av 50-tallet har dette vært en av de mest besøkte attraksjonene i Wien.
En innholdsrik rundreise er snart over, men vi kan reise hjem med mange gode minner fra tre spennende land. Flyet fra Wien flyr direkte hjem til Oslo Lufthavn.

Følgende er inkludert i reisens pris:
 • Flyreise fra Oslo Lufthavn–Budapest (Norwegian, 09:10–11:30)
 • Busstransport fra flyplassen
 • Toretters lunsj i Budapest
 • Byrundtur i Budapest
 • Lázár Horse Park – hesteshow inkludert middag
 • En natt på Mercur Korona Hotel i Budapest, inkludert frokost
 • Bussreise fra Budapest til Bratislava
 • Byvandring i Györ
 • Byvandring og lunsj i Bratislava
 • En flott båtreise med Twin City Liner fra Bratislava til Wien
 • Tre-retters middag i Wien
 • Byrundtur i Wien
 • Strauss & Mozart-konsert i Wien, samt transport til og fra
 • To netter på Austria Trend Hotel Ananas i Wien, inkludert frokost
 • Busstransport til flyplassen i Wien, inkludert besøk på Schönbrunn Palace
 • Flyreise fra Wien til Oslo Lufthavn (Norwegian, 14:45–17:00)
 • En turleder fra Enjoy Travel er med på hele reisen, samt lokale guider
 • Drikke til måltidene bekostes av den enkelte.

A-kortpris:
Fra kr 9995

Pris uten fordelskort Fra kr 10.795

Pris gjelder pr. person i delt dobbeltrom.
Tillegg enkeltrom fra kr 1295.

Telefon: 40 61 40 40
post@enjoy-travel.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien