Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Svalbard
Avreise 4. mai, 3 netter

Svalbard i vinterlandskap og midnattssol

Vintereventyr og midnattssol på Svalbard  i høysesong!

Første halvdel av mai er høysesong på Svalbard. På denne tiden ligger fortsatt fjell og daler dekt med snø, samtidig som midnattssolen gir ekstra lange dager.
Lysforhold og sjansene for å se dyr rundt Longyearbyen er store. Svalbardreinen er lettest å få øye på ettersm den kommer helt inn til sentrumsområdene. Polarreven er litt mer sky, men med hell kan også denne sees. I mai vender også fuglene tilbake til Svalbard og skaper liv i fjellsidene.

4. mai: Longyearbyen – velkommen til 78°N!
Fredag morgen flyr Norwegian fra Oslo Lufthavn. Reisen går nordover, forbi polarsirkelen og ender på 78°N – Longyearbyen. Du befinner deg nå omlag midt mellom Europas fastland og Nordpolen. Du er i isbjørnens rike, Arktis.
Etter en kort bussreise inn til sentrum av Longyearbyen går vi av i gågata. Du ønskes velkommen til det nyeste hotellet på Svalbard – Elvesletta Hotell.
Vi samles til en felles lunsj i sentrum og sjekker inn på vårt hotell.

Longyearbreen – til breen med scooter, inkludert i reisens pris.
Vi blir hentet på hotellet, vi skal opp på Longyearbreen. I arrangørens lokaler får vi informasjon og gjennomgang av turen samt utdelt utstyr: scooterdresser, vinterstøvler, votter, ansiktsmaske og hjelmer. Etter en introduksjon i snøscooterkjøring setter vi av gårde mot isbreen, to personer deler en snøscooter.
Vi kjører oppover dalen, gjennom isbremorenen og opp på Longyearbreen. Etter omtrent 5 km nås igloen som dekker inngangen til isgrotten. Når du går inn i igloen, vil du nok overraskes av hvor «varmt» det oppleves her inne. Varmen kommer fra isbreens indre, som en normal vinter er varmere enn utsiden. Her får vi hodelykter, før det er klart for å gå ned i isgrotten. Ved hjelp av stige klatrer vi ned til bunnen av det som er smeltevannskanaler om sommeren. På vinterstid er dette en magisk isverden med istapper og glitrende krystaller. Vi er nå omgitt av mer enn tusen år gammel is.
Det er tid nok til å ta bilder og beundre de ulike isformasjonene før vi returnerer til igloen. Her får vi noe varmt å drikke før scooterturen ned fra isbreen. Dersom værforholdene tillater det, har vi en nydelig utsikt over byen og fjellene omkring mens vi kjører tilbake til sivilisasjonen. Denne utflukten passer også for barnefamilier (dersom du har klaustrofobi og/eller rygg- og bevegelsesproblemer, anbefales ikke denne utflukten).

Egen bekledning og førerkort:
• Ullsokker, ullvotter til å ha under scootervotter, ullundertøy, fleece eller ullbukse og -jakke.
• Førerkort for bil/MC eller snøscooter skal medbringes under hele turen.

5. og 6. mai: Longyearbyen
Lørdag og søndag har du flere mulighet til å delta på flotte aktiviteter. Det er viktig at du melder deg på utfluktene så tidlig som mulig da det er begrenset med kapasitet på de spesielle turene. Bestill gjerne utfluktene samtidig med reisen. 

Lørdag: Syv timers hundesledetur og isgrottevandring på Scot Turner-breen
Pris pr. person inkludert lunsj: 2195,–

Dagens guide møter dere i resepsjonen på hotellet, og dere vil få informasjon om turen og alt nødvendig utstyr. Dere blir så transportert i bil til Fangststajsonen i Bolterdalen hvor 90 huskyer gir en varm velkomst. Guiden gir en kort gjennomgang av hundekjøring, og dere får hjelp til og sele opp deres egne hundesleder. På denne turen deler to personer ett hundespann og bytter på å kjøre og sitte i sleden. Når dere ankommer isgrotten, vil dere få utdelt hodelykter og hjelmer. Når utstyret er i orden, tar dere en titt på innsiden av breen og utforsker de fantastiske is- og steinformasjonene, skapt av naturkreftene. Lunsjen nytes utenfor isgrotten med vakker utsikt over dalen. Når dere er tilbake ved hundegården, får alle hjelpe til med sitt eget hundespann.
Turen inkluderer: transport til og fra hotellet, varm lunsj, varm drikke og kjeks samt erfaren guide med nødvendig sikkerhetsutstyr. 
Bekledning: dress, sko, votter, snøbriller og ansiktsmaske.

Søndag: Snøscootertur til Tempelfjorden – 8 timer – ca. 150 km
Pris egen scooter: 2895,– / pris ved to pr. scooter: 2195,– pr. person.

Bli med på tur gjennom det arktiske landskapet på den snøkledde tundraen. Vi kjører gjennom store vide daler, over pass, langs vakre kystlandskap og frosne elver.
Vi kjører østover fra Longyearbyen, gjennom Adventdalen på det frosne elvedeltaet. Videre tar vi oss gjennom Eskerdalen og ut i Sassendalen. Herfra kjører vi nordover til Fredheim, som var fangsthytten og hjemmet til en av Svalbards mest kjente fangstmenn, Hilmar Nøis (1891–1975). Deretter bærer det ut på sjøisen og mot blåisen Tunabreen har eksponert i dagen for oss.

Om været tillater det, tar vi lunsj på isen foran breen eller på ett av fjellene som omringer Tempelfjorden. Dersom det ikke er mulig, kjører vi til en lavvo som ligger i Brattlidalen, en bortgjemt dal formet av vannet som har rent her gjennom flere tusen år.

I mai er det vanlig å se sel på isen i Tempelfjorden, og det er også et yrende fugleliv.

Vi anbefaler alle å kjøre egen snøscooter da det er lettere å kjøre uten passasjer. Alle våre turer er væravhengige og må ha et minimum antall deltagere.
Turen inkluderer: transport til og fra hotellet, scooter og bensin. Scooterbekledning: dress, sko, votter, hjelm, snøbriller og ansiktsmaske, varm lunsj, varm drikke og kjeks samt erfaren guide med nødvendig sikkerhetsutstyr.

Anbefalt & viktig:
Varm bekledning til å ha under snøscooterdressen, et par tynne votter/vanter til å ha under store votter, en liten ryggsekk for kamera, ekstra klær o.l. Gyldig førerkort for bil, motorsykkel eller snøscooter må medbringes.

7. mai: Longyearbyen – fra Arktis til Oslo
Etter frokost er det klart for hjemreise. Vi håper du reiser hjem med mange flotte arktiske opplevelser friskt i minne. Det er tid til å ta turen innom Norpolet før hjemreise. Bussen henter på hotellet for kjøring til flyplassen. Norwegian flyr hjem fra Arktis til Oslo Lufthavn.

Følgende er inkludert i prisen:
• Flyreise tur/retur Oslo Lufthavn–Longyearbyen
• Innsjekket bagasje (20 kg) og håndbagasje (10 kg) samt flyskatter
• Busstransport tur/retur Longyearbyen Lufthavn–hotellet
• Tre netter på Elvesletta Hotel inkludert frokost, del i dobbeltrom
• Lunsj fredag i Longyearbyen
• Scooterutflukt til Longyearbreen inkludert isgrottevandring 

Flytider: 08:55–11:55 / 12:40–15:40. Direktefly begge veier.

Alle påmeldingsaktiviteter/utflukter må bestilles så tidlig som mulig. Vi kan ikke garantere plass ved sen påmelding eller etter ankomst til Svalbard. Begrenset antall plasser pr. aktivitet.

A-kortpris:
Fra kr 9.995

Pris uten fordelskort Fra kr 10.795

Pris gjelder pr. person i delt dobbeltrom.
Tillegg for enkeltrom kr 2795.

Bestill

Telefon: 40 61 40 40
post@enjoy-travel.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien