Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Bærum kulturhus
23. november 2018

Sølvi Edvardsen: MAN

En danseforestilling med Sudesh Adhana – i krysningspunktet mellom to kulturer.

Både koreograf Sølvi Edvardsen og danser Sudesh Adhana arbeider innenfor et vidt spenn av bevegelse, fra et finstemt indre språk til stor fysikk. MAN er et prosjekt der vi ønsker å koble og utdype mulighetene for fortelling og formidling innenfor dette registeret gjennom en utøver på scenen. Etter 35 år som koreograf ønsker Sølvi Edvardsen å forsterke sin interesse for enkeltmennesket ved å gjøre et dypdykk i en dansekunstner.

Ved å utfordre hverandre ønsker koreograf og danser å finne et bredt spekter av uttrykk som favner både alvor og humor i utforskningen av livets kompleksitet og mangfold, og som i tillegg speiler det å være tokulturell. Sudesh Adhana er indisk, og i tlllegg til sin kompetanse innen indiske danseformer er han utdannet i samtidsdans ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han er selv koreograf har arbeidet med flere norske samtidskoreografer. Sølvi Edvardsen har helt siden studietiden hatt en spesiell interesse for klassisk indisk dans, og dette resulterte i oppdrag for Utenriksdepartementet i India 2002 hvor Sølvi og Sudesh møttes.

Musikken er laget av Kim Sølve med gruppen Swarms og er et viktig ledd i utviklingsprosessen av konseptet.

Å finne det maksimale med det minimale er essensen i forestillingen. En naken scene forandres kun av lys og projeksjoner som danner ramme for en danser som søker å favne en prosess som belyser det å arbeide konstruktivt for å finne egen indre balanse. Samarbeidet med lysdesigner Paul Vidar Ramon Sævarang er derfor avgjørende for den totale visuelle helheten.

A-kortpris:
Kr 260

Pris uten fordelskort Kr 345

Bestill

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien