Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Roma
12.–17. oktober 2018

Sigrid Undsets Roma med Kristin Brandtsegg Johansen

I Roma fant Sigrid Undset alt hun lengtet etter. Endelig fant hun tid til å skrive, men også tid til å være ung, rangle og dovne seg – og her fant hun kjærligheten.

Til en venninne skrev hun: «Kjære Karen, hvis du reiser til utlandet, så ta en trip til Rom, bare for at drikke af denne ugudelig deilige vinen her. Gud hjelpe mig, hvor jeg skal savne den, når jeg engang ikke er her mere!»
I likhet med så mange andre skandinaviske kunstnere og akademikere som fant veien hit ned, hadde hun fått stipend for å tilbringe noen uker eller en hel vinter for å studere og la seg inspirere. Som ung forfatter var Sigrid Undset kanskje den mest moderne av dem alle, samtidig var hun den som dykket lengst ned i det religiøse universet hun fant her nede, og som hun kjente igjen fra den skandinaviske sagadiktningen. Her fant hun også sporene etter faren, som døde da hun bare var 11 år, arkeologen Ingvald Undset som hadde forsket på den gamle ruinene i Roma. Ikke minst fant hun Caterina av Siena, den hellige Birgitta, og troen – i de vakre kirkerommene. «I årevis har det forekommet mig at alle veier fører til Rom, og jeg kan ikke vente lenger med at gå dem», skrev Sigrid Undset.
Den siste gangen hun besøkte Roma, var det som katolikk sammen med sin mor og den eldste sønnen Anders. Resten av livet lengtet hun tilbake til denne byen.

Kristin Brandtsegg Johansen er idéhistoriker og forfatter, hun har blant annet skrevet om den unge Sigrid Undsets krangel med sin tids kvinnesakskvinner i boken Hvis kvinner ville være kvinner. Hun er også redaktør for Sigrid Undset-selskapets tidsskift Gymnadenia. Hennes siste bok er Maria Magdalena – disippelen Jesus elsket (Aschehoug 2014).

Turen arrangeres i samarbeid med Sigrid Undset Selskapet.

Prisen inkluderer:

– Rutefly direkte Oslo–Roma tur/retur med Norwegian
– Flyskatt
– Transport ifølge program
– Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost
– Byvandringer og utflukter ifølge program
– Måltider inkl. drikke ifølge program
– Reiseleder Kristin Brandtsegg Johansen
– Teknisk reiseleder Grete Gulliksen Moe

 

A-kortpris:
Fra kr 16.200

Pris uten fordelskort Fra kr 16.950

Pris gjelder pr. person i delt dobbeltrom.

Tillegg for enkeltrom (meget begrenset) kr 1250.

Bestill

Telefon: 69 31 26 21
info@temareiserfredrikstad.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien