Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Kirkenes – Bergen
Avreisedato: 18. april 2019 (7 dager)

Påskeseiling Kirkenes–Bergen med MS Nordkapp

Opplev Norges langstrakte og vakre kyst med hurtigruteskipet MS Nordkapp! Det er vår, og langs seilingsleden våkner befolkningen til live. Mange mener at denne tiden av året er ekstra vakker, og ikke minst kan du nyte påsken om bord med god mat og vakker utsikt på ferden fra nord til sør.

På reisen fra Kirkenes til Bergen besøker Hurtigruten en rekke havner. Dette er en unik måte å oppleve den langstrakte kysten på, fra Nord-Norges arktiske villmark til verdens vakreste øyer og fjorder langs vestkysten. Noen av anløpshavnene er små, men for lokalbefolkningen er Hurtigrutens skip avgjørende for bosetning. I 125 år har Hurtigrutens skip seilt langs norskekysten. På denne reisen får du oppleve det mektige landskapet og de vakre kystperlene, mens du står ansikt til ansikt med naturlige underverk og ikke minst de lokale innbyggerne.

Dag 1: Oslo–Kirkenes
Reisen starter på Oslo Lufthavn, hvor vi setter oss på flyet til Kirkenes. Etter vel to timer i luften er vi fremme i Finnmark og Kirkenes. På denne reisen bor du en natt i Kirkenes og får muligheten til å oppleve byens severdigheter. Thon Hotel Kirkenes er et godt utgangspunkt for det første døgnet. På kvelden spiser vi felles middag på hotellet i Kirkenes. 

Dag 2: Kirkenes–Berlevåg
Etter en god hotellfrokost gjør vi oss klare for seilas. Skipet kaster loss fra Kirkenes kl. 12:30, og du bør være om bord i god tid før dette. På vei mot Vardø kan du nyte en deilig lunsj etterfulgt av total avslapping og spektakulær utsikt fra dekk eller panoramasalongen. Om ettermiddagen er vi innom Norges østligste havn Vardø. Dersom været tillater det, blir du invitert til et isbad i det mildt sagt forfriskende havet. Vi seiler langs Varangerhalvøya til Båtsfjord, før vi kommer frem til Berlevåg om kvelden. Her holder Norges mest kjente mannskor til, hovedsakelig bestående av fiskere.

Dag 3: Mehamn–Tromsø
Midt på natten legger vi til kai i Mehamn. Før vi kommer til Hammerfest, kan du nyte en «energikaffe» mens du får høre mer om Melkøya – verdens nordligste naturgassanlegg. Hammerfest ble grunnlagt allerede i 1798. I gamle dager var dette Norges polarhovedstad og base for jaktekspedisjoner i Arktis. Her kan du se «Bredegardsstøtten» som ble reist i 1854 til minne om Struves internasjonale landmålinger av jorden. Støtten står på listen over UNESCOs verneverdige kulturminner. Vi fortsetter sørover til Øksfjord. Etter å ha krysset det åpne havet legger vi til kai i det gamle handelsstedet Skjervøy. Vi kommer til Tromsø like før midnatt. Nattelivet er kanskje ikke like vilt som naturen rundt byen, men spennende og underholdende! Her kan du melde seg på en midnattskonsert i Ishavskatedralen.

Dag 4: Tromsø–Stamsund
Vi ankommer Harstad om morgenen. Etter et kort stopp settes kursen vestover mot Vesterålen og Risøyhamn. Den smale kanalen Risøyrenna er bare 7 meter dyp. Den ble konstruert spesielt for Hurtigruten slik at skipene kunne gå i rute mellom Harstad og Vesterålen. Du kan se sandbankene i det klare, grønne vannet. Øyene i Lofoten og Vesterålen har kanskje den mest spektakulære naturen du får se i løpet av hele reisen. Risøyhamn er en liten bygd med bare 200 innbyggere. Her blir det et kort stopp for å sette av passasjerer samt levere gods og post. Vi fortsetter via Sortland til Stokmarknes, der Hurtigruten ble grunnlagt for mer enn 125 år siden. Her kan du gå i land og besøke Hurtigruten-museet. Når vi fortsetter sørover, ser det ut som om vi seiler rett inn i fjellveggen. Men fortvil ikke, kapteinen finner en åpning slik at vi får seilt gjennom det trange Raftsundet. Denne 26 km lange passasjen mellom Vesterålen og Lofoten er omkranset av høye fjell på opptil 1000 m. Trollfjorden er havørnens rike og neste post på programmet. Den sagnomsuste fjorden er bare 2 km lang og 100 m bred og omringet av majestetiske fjell. Om vinteren/tidlig vår seiler ofte kapteinen til inngangen av fjorden. Når vi kommer til Svolvær, har du mulighet til å bli med på flere utflukter i Hurtigrutens regi. Fra Svolvær fortsetter vi til Stamsund, der toppene av Lofotveggen rager over oss. Vi forlater denne vakre øygruppen i løpet av kvelden og setter kursen over Vestfjorden mot fastlandet.

Dag 5: Bodø–Rørvik
Kryssingen av Polarsirkelen på 66°33’ N er et av dagens høydepunkter. Hendelsen blir markert med en smak av arktiske tradisjoner på dekk. Langs Helgelandskysten seiler skipet blant hundrevis av holmer og skjær, frodige jordbruksområder og bratte fjellvegger av granitt. Fra dekk kan du se det merkelige fjellet Torghatten, som reiser seg 258 meter over havet. Midt i fjellet er det et gjennomgående hull, 160 meter langt, 35 meter høyt og 20 meter bredt! Hullet ble til under istiden. Et annet høydepunkt er når vi seiler forbi fjellkjeden De syv søstre på mellom 900 og 1000 m. Det er lett å forstå hvordan fjellene har inspirert til gamledagers myter. Vi tar en rask tur innom Nesna, et idyllisk gammelt handelssted, før vi seiler videre til Sandnessjøen. Vegaøyene, som står på UNESCOs verdensarvliste, ligger like ved Sandnessjøen.

Dag 6: Trondheim–Ålesund
I dag får du en mulighet til å utforske Trondheim. Etter en bedre frokost kan du bli med på byvandringen i Trondheim, som er en reise gjennom byens mer enn tusenårige historie. Tilbake på skipet seiler vi ut gjennom vakre Trondheimsfjorden, som er 170 km lang og 25 km bred. Som de fleste andre norske fjorder er den også dyp: 577 m på det dypeste. Underveis vil du forstå hvor mye fisket har betydd for kystkommunene. Kristiansunds beliggenhet har gitt byen sine ressurser gjennom fisket, skipsbygging og oljeindustri. Byen kalles Norges klippfisk-hovedstad grunnet den lange historien med klippfiskeksport. Bli med på utflukten til Atlanterhavsvegen for å se en av Norges mest besøkte turistattraksjoner. Deretter krysser vi det åpne havet på vei til Molde, Rosenes by, hvor du vil kunne se de stupbratte, spisse fjellene som utgjør Romsdalsalpene.

Dag 7: Ålesund–Bergen
I løpet av natten legger skipet til kai i Ålesund, Torvik og Måløy. Verdens vakreste sjøreise nærmer seg slutten. Før vi legger til kai i Bergen, er det fortsatt noen nautiske mil igjen av det fascinerende landskapet. Nyt synet av Nordfjorden under den mektige Jostedalsbreen. Om morgenen har vi et kort stopp i Florø, som er Norges vestligste by. Noen nautiske mil sør for Florø seiler vi forbi innløpet til den vakre Sognefjorden og deretter den praktfulle skjærgården fra Fedje og vakre Øygarden inn mot Bergen, der reisen ender.

MS Nordkapp ble renovert i 2016 og har nå et moderne, arktisk-inspirert interiør. Om bord finner du tre forskjellige restauranter, Multe bakeri og iskrembar, en badstue og et treningsrom. Ute på dekk kan du nyte utsikten fra et av boblebadene, og foran på skipet kan du nyte en drink i den hyggelige baren. Skipet har også et stort område med resepsjon, en turguide, et konferanserom og en butikk.

Ekspedisjonsteam om bord
MS Nordkapp har et eget ekspedisjonsteam om bord, noe som gjør skipet til et slags flytende universitet. Her kan du delta på interessante forelesninger og aktiviteter inne på skipet og ute på dekk. Dette gjør reisen både spennende og læringsrik! Temaene i forelesningene varierer fra sesong til sesong og områdene skipet seiler i. Ekspedisjonsteamet er ansvarlige for forelesningsprogrammet, og de arrangerer også daglige samlinger om ettermiddagene. Ute på dekk kan du lære om naturen, kulturen og andre fenomener som møtes på langs kysten. I tillegg vil ekspedisjonsteamet snakke mye om friluftsliv og oppfordre deg til å bli med på spennende friluftsaktiviteter underveis. Hurtigrutens ekspedisjonsteam har ett mål: å forsterke opplevelsene dine underveis ved å ta deg enda tettere på naturen, dyrelivet og kulturen langs norskekysten.

Fasiliteter om bord:
• Ekspedisjonsteam
• Renovert i 2016
• Tre restauranter
• Multe bakeri og iskrembar
• Explorer barsalong
• Panoramasalong
• Trådløst nettverk (mot tillegg)
• Badstue
• Treningsrom
• Heis
• Boblebad

Følgende er inkludert i reisens pris:
  • Flyreise Oslo Lufthavn–Kirkenes Lufthavn (09:20–11:30)
  • Buss til hotellet i Kirkenes
  • En natt på Thon Hotel Kirkenes, inkludert frokost (del i dobbeltrom)
  • Middag i Kirkenes første kveld
  • Fem netter om bord på MS Nordkapp, del i innvendig dobbeltlugar
  • Helpensjon om bord på MS Nordkapp
  • Flyreise Bergen Lufthavn–Oslo Lufthavn (17:40–18:35) Dersom du ønsker en senere avreise fra Bergen, vennligst forespør om dette ved bestilling av reisen.
  • Innsjekket bagasje samt håndbagasje på flyreisene


Drikke til måltidene er ikke inkludert.

A-kortpris:
Fra kr 10.995

Pris uten fordelskort Fra kr 11.695

Pris gjelder pr. person i delt dobbeltlugar.

Tillegg for utflukter i regi av Hurtigruten (bestilles om bord).

Tillegg for utvendig dobbeltlugar: fra kr 1195 per person (5 netter).
Tillegg for utvendig Arctic Superior - del i dobbeltlugar fra kr 3295 pr person (5 netter)
Tillegg for utvendig enkeltlugar/rom: fra kr 4595(6 netter).
Tillegg for utvendig Arctic Superior enkeltlugar/rom: fra kr 7795 (6 netter).

Begrenset antall plasser og begrenset antall enkeltrom/enkeltlugarer.

Utsolgt!

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien