Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Verona, Italia
2. – 6. august 2019.

Opplev Placido Domingo på Arena di Verona!

4. august 2019 er det en enestående anledning til å stifte bekjentskap med verdens fremste tenor, Placido Domingo, som feirer sitt 50-årsjubileum som sanger med en stor konsert på Arena, det 2000 år gamle romerske amfiteateret midt i Verona.

I den anledning tilbyr Temareiser Fredrikstad en femdagers kul-tur til Gardasjøen, Verona og omliggende herligheter med forfatteren og folkeopplyseren Tommy Sørbø. Foruten selve konserten står både besøk på vingård, vinsmaking, bussturer med morsomme kåserier, byvandringer, middager, lunsjer og båttur på programmet.

Vi besøker Bergamo som var pave Johannes XXIIIs fødeby og hvor diktning og realitet har satt like sterke spor etter seg gjennom 2000 års historie.

Vi bor rett utenfor den idylliske, lille landsbyen Lazise som ligger ved Gardasjøen. Det hyggelige familiedrevne hotellet vårt ligger et steinkast fra selve sjøen og er blant annet utstyrt med aircondition og svømmebasseng.

Tommy Sørbø er kjent som en entusiastisk, kunnskapsrik og humoristisk formidler med store kunnskaper om musikk og musikkhistorie. Og han liker å sette så vel musikk som kunst inn i et større idéhistorisk og samfunnsmessig perspektiv. Han har også skrevet en operalibretto.

Turens høydepunkter:

 • Placido Domingo i de mest fantastiske kulisser
 • Veronas mest berømte severdigheter
 • De pittoreske byene Bergamo, Lazise og Sirmione
 • Vingården Serego Alighieri
 • Tommy Sørbøs engasjerende kåserier

Programmet
Dag 1 – fredag 2. august
Avreise med SAS kl. 09.35 direkte til Milano (Malpensa flyplass) hvor vi ankommer kl. 12.15. Tommy Sørbø kåserer i bussen på vei til Bergamo, hvor vi foretar en liten byvandring og spiser lunsj for egen regning på en av byens hyggelige trattoriaer før vi fortsetter til Gardasjøen og vårt Hotel Lazise i den lille byen ved samme navn. Vårt velkomstmåltid nytes på en restaurant ved vannkanten hvor vi regner med å sitte ute. (M)

Dag 2 – lørdag 3. august
På formiddagen vandrer vi ned til havnen i Lazise og begir oss ut på en båttur til Sirmione. Båtturen tar ca. 1 time. Sirmione ligger på en landtunge som har vært bebygd og bebodd siden romersk oldtid og hvor dikteren Catullus og operastjernen Maria Callas er blant dem som fant sitt paradis. Deretter begir vi oss ut på en byvandring i Lazise. Vi ser på den gamle landsbykirken, byporten og bymuren og får høre om våre forfedres liv og tro. Tommy Sørbø forteller om hvordan middelalderens mennesker leste skaperverket som en bok full av mystiske tegn og formler, og han funderer på om det kanskje er en dimensjon ved tilværelsen som vi i dag har mistet. På ettermiddagen er det mulig for dem som ønsker, å dra til Verona for å oppleve «Aida» av Giuseppe Verdi på Arena di Verona. (NB! Må forhåndsbestilles.) (F)

Dag 3 – søndag 4. august
Formiddagen fri til egne aktiviteter. På ettermiddagen reiser vi til Verona med buss (ca. 50 minutter). Miniforedrag i bussen om operaens historie. Byvandring i Verona, en av verdens best bevarte middelalderbyer, der vi blant annet får med oss Julies hus – som skal ha vært boligen til den ene av hovedpersonene i Shakespeares «Romeo og Julie», men som i dag nærmest fungerer som et tempel til dyrkingen av den ulykkelige kjærligheten. Felles middag før konserten med Placido Domingo på Arena di Verona. Sen retur til vårt hotell i Lazise. Nummererte sitteplasser er reservert til konserten. (F/M)

Dag 4 – mandag 5. august  
Sen frokost før vi på formiddagen busser til en vakker og velholdt vingård, Serego Alighieri, i Valpolicella-egnen. Vi nyter utsøkt vin og mat og hører Tommy Sørbø kåsere om Dante og hans betydning for italiensk kulturhistorie på stedet hvor dikteren antagelig selv har vært. Tommy gir oss også enkelte smakebiter fra sitt eget tragikomiske teaterstykke «Dråges eventyrlege reise» (framført blant annet på Den Nationale Scene i Bergen.) Et stykke som blant annet handler om Dante. Tilbake til hotellet og Lazise i god tid før vår avskjedsmiddag. (F/L/M)

Dag 5 – tirsdag 6. august
Etter frokost kjører vi til Malpensa flyplass i Milano. Tommy kåserer underveis. Avreise med SAS kl. 13.05 direkte til Oslo Gardermoen med ankomst kl. 15.40. (F)

Operaforestillingene begynner kl. 20.45 og slutter mellom kl. 24.00 og 00.30. Det er mulig å kjøpe rød-/hvitvin, øl, mineralvann samt snacks inne på arenaen.

Prisen inkluderer:

 • Fly direkte Oslo–Milano tur/retur med SAS
 • Flyskatt (utgjør kr 1046,– pr. september 2018)
 • Moderne turistbuss under hele oppholdet ifølge program
 • Overnatting i dobbeltrom
 • Byvandringer, utflukter og kåserier ifølge program
 • Måltider inkludert drikke i flg. program (F=frokost/L=lunsj/M=middag)*
 • Nummererte sitteplasser (billetttype Gradinata Numerata Sector 2) og transport til operaforestillingen med Placido Domingo
 • Norske reiseledere (Tommy Sørbø og Nina Harreschou)

– Tips er ikke inkludert
– Det vil bli gitt tilbud om felles bespisning de dagene hvor måltidene ikke er inkludert.
– Nummererte sitteplasser med polstret rygg og polstret sete til operaforestillingen «Aida» (billetttype Poltrona)

Tillegg for tilslutning med SAS til Oslo fra Sør-Norge: kr 1200,– (Kristiansand, Stavanger, Haugesund, Bergen, Ålesund, Trondheim).
Tilslutning fra andre steder på forespørsel.

Hotel Lazise 3* www.hotellazise.it Hotellskatt (€ 1 pr. person/natt) betales direkte til hotellet.  


 

A-kortpris:
Kr 16.945

Pris uten fordelskort kr 17.695

Pris gjelder pr. person i delt dobbeltrom.
Tillegg for enkeltrom kr 800.

Tillegg for dobbeltrom benyttet som enkelt kr 1765.

Tillegg pr. person i dobbeltrom med balkong og sjøutsikt kr 600.

Tillegg for dobbeltrom benyttet som enkelt med balkong og sjøutsikt kr 2900.

Tillegg for operaforestillingen Aida billett-type Poltrona** samt buss t/r kr 1675.

Bestill

Telefon: 69 31 26 21
info@temareiserfredrikstad.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien