Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Svalbard
25. - 28. januar 2019

Opplev Arktis, polarnatten og nordlyset!

Opplev Arktis i mørketiden når solen ligger under horisonten og skaper fenomenet polarnatt. Jakten på det magiske og fascinerende nordlyset og eksotiske aktiviteter er spesielt for denne årstiden.

I slutten av januar er det mørketid på Svalbard, og solen ligger fortsatt under horisonten. Den trolske atmosfæren gir øygruppen en ekstra dimensjon. Det er også gode muligheter for å oppleve det magiske nordlyset i denne perioden, som tiltrekker reisende fra nær og fjern. Mørketiden gjør det lettere å se det fascinerende naturfenomenet, hele døgnet. De majestetiske fjellene, langstrakte dalfører og ødemarken frister til minnerike utflukter. Hundesledetur og snøscootersafari er spennende aktiviteter å gjøre, selv i mørketiden.

Svalbard befinner seg mellom 74° og 81° nordlig bredde, og mellom 10° og 35° østlig lengde. Øygruppen dekker et areal på 61.022 kvadratkilometer. Spitsbergen er den største av øyene. Først i 1906 etablerte Arctic Coal Company (Boston, USA) et gruveselskap på øya. Store Norske tok over selskapet i 1916, og et større samfunn utviklet seg. I dag er det drift i Svea, Lunckefjell og i Gruve 7 i Adventdalen.
Svalbardtraktaten fra 9. februar 1920 og svalbardloven fra 1925 sikret Norge suverenitet på Svalbard. I dagens samfunn er kulldrift, turisme, utdanning og forskning bærebjelkene.
 
Øygruppen har et arktisk klima, men med betydelig høyere temperaturer enn andre områder på samme breddegrad. Svalbard er hjem for isbjørn, fjellrev, reinsdyr og marine pattedyr. Syv nasjonalparker og tjuetre naturreservat dekker to tredeler av øygruppen og beskytter i stor grad den urørte og veldig skjøre naturen som preger Svalbard. 60 prosent av øygruppen er dekt av isbreer, og øyene har mange fjell og fjorder.

Dag 1: Longyearbyen – velkommen til 78°N!
Fredag morgen sjekker vi inn hos Norwegian på Oslo Lufthavn. Reisen går nordover, vi passerer polarsirkelen, og tre timer senere lander vi på 78°N – Longyearbyen. Vi befinner oss nå omlag midt mellom Europas fastland og Nordpolen. Vi er i isbjørnens rike, Arktis. Ved ankomst Arktis, Longyearbyen tar vi buss inn til sentrum. På denne reisen bor vi på Svalbards nyeste hotell – The Vault.  
På ettermiddagen kan du bli bedre kjent med Longyearbyens sentrumsområde. Fra hotellet er det kort gangavstand til butikker, Lompen-senteret og Nordpolet. Et besøk på Svalbard Museum kan også anbefales. Museet er et natur- og kulturhistorisk museum for Svalbard og Arktis. Mer enn 1700 gjenstander finnes utstilt i det spennende museet som åpnet i 1979.

På ettermiddagen gjør vi oss klare for det første eventyret – isgrottetur med snøscooter transport. Vi blir hentet på hotellet og drar til «basen» for å få utlevert bekledning og utstyr. Scooterdresser, vinterstøvler, votter, ansiktsmaske og hjelmer. Etter en introduksjon i snøscooterkjøring setter vi av gårde mot isbreen, to personer deler en snøscooter. Eventyret kan starte!
Vi kjører oppover dalen, gjennom isbremorenen og opp på Longyearbreen. Etter omtrent 5 km kjøring nås iglooen som dekker inngangen til isgrotten. Når du går inn i iglooen, vil du nok overraskes av hvor «varmt» det oppleves her inne. Varmen kommer fra isbreens indre, som en normal vinter faktisk er varmere enn utsiden. Her får vi hodelykter før det er klart for å gå ned i isgrotten. Via en stige klatrer vi ned til bunnen av det som er smeltevannskanaler om sommeren. På vinterstid er dette en magisk isverden med istapper og glitrende krystaller. Vi er nå omgitt av mer enn tusen år gammel is. Det er mulighet for å gå dypere inn i isgrotten, og i løpet av ca. en time utforsker vi denne magiske verdenen.
Det er tid nok til å ta bilder og beundre de ulike isformasjonene før vi returnerer til iglooen. Her får vi noe varmt å drikke før scooterturen ned fra isbreen. Dersom værforholdene tillater det, har vi en nydelig utsikt over byen og fjellene omkring mens vi kjører tilbake til sivilisasjonen. Denne utflukten passer også for barnefamilier. Dersom du har klaustrofobi og/eller rygg- og bevegelsesproblemer, anbefales ikke denne utflukten.

Praktisk informasjon om turen:
• Oppmøte utenfor hotellet.
• Varighet ca. 4 timer (to personer deler en snøscooter).
• Snøscooter – Touring 4-takt inkludert drivstoff.
• Bekledning – scooterdress, støvler, hjelm, ansiktsmaske, yttervotter og hodelykt.
• Transport til og fra hotellet. Guide med alt nødvendig sikkerhetsutstyr.

Egen bekledning og førerkort:
• Ullsokker, ullvotter til å ha under scootervotter, ullundertøy, fleece eller ullbukse og -jakke.
• Førerkort for bil/MC eller snøscooter skal medbringes under hele turen.

Dag 2: Longyearbyen – dagen på egen hånd 
Frokost på hotellet. Denne dagen står du fritt til å velge aktiviteter etter eget ønske. Se muligheter lenger nede på denne siden.

Dag 3: Longyearbyen – hundesledetur med løpeglade Huskyer
Frokost på hotellet før vi blir hentet på hotellet for nok et eventyr i Arktis.

Sammen med ivrige hunder skal vi dra på hundesledetur. Ferden går så til hundegården i Adventdalen hvor vi ønskes velkommen av glade Alaska Huskyer som ivrer etter å dra på tur. Vår guide for dagen gir oss informasjon om dagens program og deler ut bekledning. Vi får innføring i hundespannkjøring og hjelper til med å sele på og klargjøre hundespannene (to personer deler hundespann og bytter på å kjøre). Før turen starter, er hundene ivrige, og lydnivået er øredøvende, men idet vi setter i gang og sleden glir gjennom vinterlandskapet, nyter vi stillheten bak hundespannet. Sledene skal ikke langt fra hundegårdens lys før stjerner og nordlys i den frostklare luften trer tydelig frem ved klarvær. Dette er en helt spesiell opplevelse og kan ikke beskrives med ord. Tilbake i hundegården er vi med på å sele av og stelle hundene, og som avslutning på dagen får vi litt varm drikke før vi returnerer til Longyearbyen. Ingen erfaring er nødvendig.

Praktisk informasjon om hundesledetur:
• Oppmøte utenfor hotellet
• Varighet 4 timer (to personer deler et hundespann)
• Bekledning til låns – scooterdress, sko, balaklava, lue, votter, snøbriller
• Transport til og fra hundegården
• Deltagere bør ha normal, god helse.
• Minimum alder: åtte år. Barn må være i selskap med en voksen! Hvis yngre barn, vennligst kontakt oss.

Egen bekledning:
• Ullsokker, ullvotter, tykk lue, ullundertøy, fleece eller ullbukse og -jakke.

Ettermiddagen og kvelden er på egen hånd i Longyearbyen. Det finnes flere gode restauranter å velge mellom i kort gangavstand fra hotellet. Ønsker du noe helt spesielt, anbefaler vi deg å besøke restauranten på Huset, men bestill gjerne bord da det kan være godt besøkt i helgene.

Dag 4: Longyearbyen – fra Arktis til Oslo
Etter frokost gjør vi oss klare for hjemreisen. Vi rekker en siste tur på Nordpolet om dette ikke er gjort tidligere. Med mange flotte arktiske opplevelser friskt i minne tar vi farvel med Svalbard for denne gangen. Vi blir hentet på hotellet for kjøring til flyplassen. Norwegian flyr oss hjem fra Arktis til Oslo Lufthavn.

Mulighet for påmelding til ekstra aktiviteter mot tillegg – må forhåndsbestilles:

SNØSCOOTERSAFARI TIL NORDLYSCAMP (mot tillegg 26. januar)
Bli med på snøscootersafari ut i polarnatten, og la deg bergta av den magiske atmosfæren! I denne perioden jaktes det på nordlyset, månen og stjernene som lyser opp landskapet. I løpet av turen besøkes også arrangørens Nordlyscamp.
Vi kjører snøscooter ut Adventdalen som strekker seg østover fra Longyearbyen og inn i et elvelandskap som tar oss til Brattlidalen. Her tar vi turen inn i elveleiet og ser på steinstrukturene som elven har vasket ut. Etter ankomst koser vi oss i lavvoen med levende lys og bål. Sittende til bords, på benker med reinsdyrskinn, blir du servert varm lunsj mens guiden forteller spennende historier fra Svalbard.
Etter den varmende lunsjen setter vi oss på snøscooterne og starter turen tilbake til Longyearbyen. Vi stopper ved Eskerfossen som er frosset på denne tiden av året, og gir et fint bakteppe til det bolde landskapet.
Vi tar et siste stopp når vi nærmer oss Longyearbyen, og tar inn synet av byen som bader i lys, i sterk kontrast til naturen som omgir den.

Praktisk informasjon om turen:
• Oppmøte utenfor hotellet, transport tur/retur hotellet.
• Varighet ca. 5 timer, fra 08:30–13:30.
• Snøscooter: Touring 4-takt inkludert drivstoff.
• Snøscooterbekledning til låns: dress, støvler, yttervotter, hjelm, briller og balaklava.
• Guide med alt nødvendig sikkerhetsutstyr.
• Denne turen passer for de fleste, også dem uten snøscootererfaring. Tur i variert terreng. Vi anbefaler ikke denne turen hvis du er gravid eller har ryggproblemer.
NB! Det tas forbehold om at campen blir lagt til en annen lokasjon da man er avhengig av riktige snøforhold for å ta seg inn til området.

Egen bekledning og førerkort:
• Ullsokker, ullvotter til å ha under scootervotter, ullundertøy, fleece eller ullbukse og -jakke
• Førerkort for bil/MC eller snøscooter skal medbringes under hele turen. Vegtrafikklovens bestemmelser gjelder for snøscooterkjøring.

Pris:
Fra kr. 1990,– pr. person som kjører egen scooter
Fra kr. 1790,– pr. person når to kjører sammen på en scooter

En «gruvebus’» hverdag (mot tillegg, kr. 690,– pr. person)
I løpet av denne utflukten hører vi om de «kullsvarte» gruvehistoriene på Svalbard, med et besøk i Gruve 3. På reisen gjennom Longyearbyen finner vi historien godt synlig, fra Amerikanergruven til Jon Munroe Longyear, taubanebukker, taubanesentralen, kullkaia, lasteanlegget og opp mot Gruve 3. Vi stempler inn og får utdelt lompen og hjelmer med hodelykt. I løpet av turen har man også mulighet til å prøve gruvebusens fulle arbeidsutstyr. Gjør deg klar til å sette lys på en gruvearbeiders hverdag.
Denne utflukten gjennomføres hver dag kl. 09:00 og kl. 13:00. Varighet: 3 timer.

Villmarksaften – inkludert middag og drikke (mot tillegg kr. 1095,– pr. person)
I løpet av denne trivelige kveldsaktiviteten reiser vi ut i Adventdalen for å oppleve en eksotisk villmarksaften. Vi blir møtt av kveldens vertskap, som av sikkerhetsmessige årsaker bærer våpen. Vi er nå ute i villmarken hvor isbjørner kan befinne seg. Spennende! Spennende blir også kveldens program med foredrag, varm middag og drikke til maten (øl, vin eller mineralvann). Til dessert blir det kaffe og hjemmelaget kake. Det anbefales behagelige, varme friluftsklær og varme sko siden det kan trekke litt kaldt fra gulvet. Det blir også noe tid utendørs, for dette er et godt sted å jakte på nordlyset. Merk at klærne kan lukte av bålrøyk i etterkant.
Villmarksaften arrangeres fredager og søndager med start kl. 19:00. Varighet: 3 timer.

Alle turer på Svalbard er væravhengige og må ha et minimum antall deltagere i tillegg til at det er begrenset antall plasser.

Hotell The Vault
Svalbard Hotell The Vault åpnet i februar 2018. Dette er søsterhotell til Svalbard Hotel. Beliggenheten er svært sentral, kun 50 meter fra gågata.

Følgende er inkludert i reisens pris:
  • Flyreise Oslo Lufthavn–Svalbard Lufthavn (08:45–11:45)
  • Flypassasjeravgift (lovpålagt)
  • 20 kg Innsjekket bagasje og 10 kg håndbagasje på flyreisene
  • Busstransfer
  • Tre netter på Hotell The Vault inkludert frokost (del i standard dobbeltrom)
  • Isgrottetur med snøscootertransport (dag 1)
  • Hundesledetur (dag 3)
  • Busstransport til flyplassen for hjemreise
  • Flyreise Svalbard Lufthavn–Oslo Lufthavn (13:35–16:35)

A-kortpris:
Fra kr 9995

Pris uten fordelskort Fra kr 10.795

Pris gjelder pr. person i delt dobbeltrom.

Flyreisene mellom Oslo og Longyearbyen gjennomføres med Norwegian og går direkte begge veier.

Tillegg for standard enkeltrom: fra kr 995
Begrenset antall plasser og enkeltrom.

Bestill

Telefon: 40 61 40 40
post@enjoy-travel.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien