Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Oslo, Kjelsås
Fast tilbud

Norsk Teknisk Museum

Nasjonalmuseet for teknologi, industri, vitenskap og medisin.

Bli med på spenstige påfunn i et museum med rundt 100 prøv selv-installasjoner, mer enn 25 utstillinger om teknikk og medisin og, ikke minst, spennende helge- og ferieprogram fylt av aktiviteter! Du trenger ikke å være barn eller ha med barn for å ha det stas på dette museet.

Museet tilbyr: Norges største vitensenter, aktivitetsprogram hver helg og skoleferie samt foredrag og events. 12.000 kvadratmeter utstillinger dekker et utvalg teknikkhistorie: Bli blant annet kjent med oljeeventyret, den industrielle revolusjon og Norges medisinske historie. Se Norges første bil og et stort utvalg veterankjøretøyer med spesielle historier. Flere aktuelle midlertidige utstillinger. Museet tilbyr noe for enhver smak, følg med for å bli med på spesielle events! Les mer på museets hjemmesider

Kom til Teknisk museum!

LEKENDE LÆRING Oslo vitensenter er stedet for å ha det gøy mens du lærer. Prøv alt fra å ta selfies foran greenscreen og se fargene dine til å teste reaksjonstid og konkurrere med en venn om hvem som løper fortest (og mye mye mer). Utforsk naturvitenskapelige og teknologiske prinsipper innenfor temaene energi, fysiske fenomener, kroppen, matematikk og verdensrommet. Vitensenteret illustrerer grunnprinsippene innen fysikk gjennom tilbud om aktiv og lekende læring i interaksjon med spennende installasjoner.

PROGRAM Hver helg tilbyr museet aktiviteter med realfag, sett fra alt annet enn en kjedelig vinkel, fylt av ting du kan gjøre selv. Alt fra micro:bit og tekstiltrykk til et av Norges beste vitenshow. Basert på museets forskning og utstillingsproduksjon inviteres det stadig til samlinger med ulike temaer. Blant dem er SENT (18-årsgrense) et etterspurt konsept med konserter, utforskning av ulike temaer, party og workshops for voksne. Følg med på sosiale medier og på museets nettsider for å få med deg alt som skjer! www.tekniskmuseum.no https://www.facebook.com/pg/Tekniskmuseum/posts/?ref=page_internal

TEMAUTSTILLINGER Museet skal formidle sammenhengen mellom teknologi, medisin og kultur over tid, i tillegg til å gi innsikt i grunnprinsippene for moderne teknologiske prosesser og produkter, som i dag omgir oss. De store temautstillingene belyser ulike deler av vårt teknologiske samfunn.

MEDISINSHISTORISKE UTSTILLINGER De medisinhistoriske utstillingene tematiserer alt fra kroppens innside til grøssfremkallende operasjonsteknikker. Avdelingen sitter også på store samlinger av gjenstander, bøker og arkivalia.

UTSTILLINGEN Grossraum – organisasjon Todt og tvangsarbeid i Norge 1940–45 en av de nyeste store utstillingene. Den kaster lys over norsk kollaborasjon og hvordan de 130.000 tvangsarbeiderne i Norge hadde det. Rundt 17.000 døde under fryktelige forhold.

NYE UTSTILLINGER Følg med på hva som skjer, for vi åpner stadig større og mindre utstillinger om aktuelle temaer. I tillegg har vi spennende forelesninger, utfordrende workshops og aktiviteter for ulike grupperinger i tilknytning til utstillingene. På nettsidene www.tekniskmuseum.no kan du se hele programmet.

TELEMUSEET Fra 2018 er også Telemuseet en del av Teknisk museum.

SAMLINGENE Få et innblikk i museets samlinger ved å søke i Digitalt museum: https://digitaltmuseum.no/search/?aq=text%3A%22teknisk%22%2C%22museum%22

HISTORIEN: Foreningen Norsk Teknisk Museum ble stiftet i 1914 i forbindelse med den store jubileumsutstillingen på Frogner i Oslo. Flere av museets gjenstander stammer fra denne utstillingen. I 1995 fikk Norsk Teknisk Museum status som nasjonalmuseum. Norsk Teknisk Museum har siden starten hatt oppgaven med både å være samtidsmuseum og historisk museum for industri, vitenskap og teknologi. I dag har museet også det nasjonale ansvar for Nasjonalt medisinsk museum. Museets største utfordring er å være brobygger mellom fragmentert ekspertkunnskap på den ene siden og offentligheten i bred forstand på den andre. Norsk Teknisk Museum har tidligere hatt utstillingslokaler i Vikingskipmuseet på Bygdøy og i Fyrstikkalléen på Etterstad. Dagens museumsbygg ble offisielt åpnet på Kjelsås i mai 1986. Her disponerer museet 20.700 kvadratmeter. Det inkluderer utstillingslokaler og kontorer, lager og magasiner, verksteder og bibliotek.

A-kortpris:
25 % rabatt med A-kortet

A-kortet fremvises i billettluken.

A-kortpriser: 
Voksne kr 112,50,- (ordinær pris kr 150,-)
Barn 4-17 år kr 75,- (ordinær pris kr 100,-)
Familie 2 voksne + 4 barn kr 337,50 (ordinær pris kr 450,-)
Honnør kr 75,- (ordinær pris kr 100,-)

Hjemmeside

Adresse: Norsk Teknisk Museum Kjelsåsveien 143 Åpningstider:  Lørdag og søndag kl. 11:00 – 18:00 Tirsdag til fredag kl. 9:00 – 16:00 Mandag stengt. Sommeråpent hver dag mellom 11 og 18

Vis alle tilbud i denne kategorien