Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Normandie, Frankrike
2. - 7. oktober 2019

Normandie med Nils Morten Udgaard

Kunst, kultur og historie: Fra D-dagen til Wilhelm Erobreren – og Claude Monet!

Vi inviterer til reise i Frankrike og spesielt i Normandie der sporene etter de store veiskiller i historien fremdeles er synlige. Det gjelder D-dagen i 1944 – den største invasjon noen gang – som sikret seieren i 1945. Og det gjelder normannernes erobring av England motsatt vei over Kanalen i 1066. Vi oppsøker minnesmerkene, hører om skjebnene, om mytene, om kampene – og om ettertidens «bruk» av disse slagmarkene og deres monumenter. Vi besøker museene der våpenhvile og kapitulasjon gjorde slutt på verdenskrigene i 1918 og i mai 1945. Vi studerer det historiske Bayeux-teppet – i Bayeux.

Det var vikingkongen Gange-Rolf – «Rollo» på fransk – som ble Normandies første hertug på 900-tallet. Han var en av Frankrikes mektigste menn, og det var hans etterkommere som vel hundre år senere satte et varig normanner-stempel på England og det engelske språk.

Men vi beveger oss også i vår egen tids kunst og kultur – til maleren Claude Monets hjem og park i Giverny, nordvest for Paris. Der ble hans berømte vannlinje-bilder til, et gjennombrudd for den franske impresjonismen. Og vi oppsøker et fransk landemerke: klosteret og borgen Mont St. Michel på det som er en øy i havet – ved høyvann. Vi smaker også på fransk matkultur og har en omvisning med middag på et av områdets mange calvados-brennerier.

Vår veileder og foredragsholder er Nils Morten Udgaard, tidligere utenriksredaktør i Aftenposten og korrespondent i London, Moskva og Bonn/Berlin. Udgaard har utgitt bøker i flere land om europeisk politikk og historie, han var statssekretær hos Kåre Willoch 1984–1986 og professor II i Bergen 1991–1997.

  • Air France Oslo–Paris t/r
  • Flyskatter (utgjør pr november 580,–)
  • 1 overnatting på Best Western Hotel De La Paix, Reims inkl. frokost
  • 4 overnattinger på Hotel Mercure, Caen inkl. frokost
  • Innkvartering i dobbeltrom m/dusj/toalett på hotellene
  • 4 lunsjer uten drikke
  • 5 middager uten drikke
  • Utflukter, inngangsbilletter og lokalguide iflg. program
  • Foredragsholder Nils Morten Udgaard
  • Teknisk reiseleder fra Temareiser Fredrikstad

 

A-kortpris:
Kr 19.900

Pris uten fordelskort Kr 20.650

Pris gjelder pr. person i delt dobbeltrom.

Tillegg for enkeltrom: Kr 3200

Bestill

Telefon: 69 31 26 21
info@temareiserfredrikstad.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien