Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Nobels Fredssenter
Fast tilbud 2019

Nobels Fredssenter

Faste utstillinger:

Blant de som har mottatt Nobels fredspris siden den ble delt ut for første gang i 1901, finner vi noen av verdenshistoriens mest toneangivende skikkelser, mange ganger kompromissløse mot sine idealer, men samtidig opptatt av dialog og samarbeid og å virke for menneskenes beste. Fredsprisvinnere som Nelson Mandela, Martin Luther King jr., Dalai Lama, Mor Teresa, Fridtjof Nansen, Albert Schweitzer og Alva Myrdal har alle bidratt til å gjøre Nobels fredspris til verdens mest prestisjefylte pris.

Fredsskyen
Allerede idet du kommer inn på Nobels Fredssenter, møtes du alle fredsprisvinnerne. I taket henger en varm og fargerik installasjon. Fredsskyen er en hyllest til alle de unike menneskene og organisasjonene som har mottatt fredsprisen siden den første ble delt ut i 1901.

Nobels hage 
I Nobels hage, hjertet i Nobels Fredssenter, presenteres alle fredsprisvinnerne på hver sin skjerm omgitt av tusen små lys. Designeren David Small står bak konseptet sammen med arkitekt David Adjaye. Small sier stemningen i rommet er viktigere enn teknologien. «Vi ønsket å skape noe tidløst. Her møter du alle fredsprisvinnerne fra mer enn hundre år tilbake i tid og frem til i dag, alle i samme rom, og de snakker til og med sammen.»

Veggavisen
I den innholdsrike Veggavisen finnes bilder, tekster og videoklipp om alle fredsprisvinnernes liv og arbeid.  Mer enn 2800 artikler og over 1500 bilder, videoer og animasjoner kan hentes fram på fem store skjermer. Her kan publikum finne utdrag fra den berømte talen «I Have a Dream» av Martin Luther King jr. og lese om hvorfor Barack Obama fikk fredsprisen.

Den magiske boken 
I Nobelkammeret finner du også den magiske boken om Alfred Nobels liv. Her gjøres hans opplevelser og oppfinnelser levende. Alfred Nobel kan du også lese mer om i Veggavisen eller på Nobelkomitéens nettsider.

Midlertidige utstillinger
Nobels Fredssenter forteller historien om Alfred Nobel, fredsprisvinnerne og deres arbeid samt om temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning.
Dette gjøres gjennom faste utstillinger (se over), midlertidige utstillinger, arrangementer og undervisningsopplegg.

Les mer på våre nettsider www.nobelpeacecenter.org, og følg Nobels Fredssenter på Facebook.

 

A-kortpris:
25 % rabatt

Ønsker du å booke en privat omvisning, bestill på e-post eller ring.

Ordinære priser:
Voksen: 120 kr
Student/Honnør: 80 kr
Barn under 16 år: gratis

Åpningstider:
Sommersesong (1. mai–30. september):
åpent alle dager 10–18.

Vintersesong (1. oktober–30. april):
tirsdag til søndag 10–18.

Telefon: 48 30 10 00
booking@nobelpeacecenter.org

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien