Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Portugal, Spania, Frankrike og Nederland
Avreise 13. april 2019, 11 dager

MS Midnatsol, Vest-Europas kystperler

Kysten langs Vest-Europa byr på spennende historie og fascinerende kultur. Bli med på ekspedisjon med MS Midnatsol, som tar deg med til vakre havnebyer langs den fantastiske kysten. Opplev den dramatiske kystlinjen i Portugal, før vi seiler videre nordover for å utforske Spania, Frankrike og til slutt Nederland – hvor eventyret avsluttes.

Dag 1: Legendariske Lisboa
Vi flyr direkte fra Oslo til Lisboa, og beregnet ankomsttid er kl. 15:50. I ankomsthallen venter vår sjåfør som kjører til hotellet i sentrum av Lisboa. Etter innsjekking på hotellet har du resten av kvelden til å oppleve Portugals hovedstad.
Lisboa er en av verdens eldste byer og byr derfor på interessant historie og en rik kulturarv. Byen har gjennom tidene vært påvirket av mange ulike kulturer. En gang i tiden var dette Vasco da Gamas hjemsted, men også Ferdinand Magellan og Henrik Sjøfareren har holdt til i Lisboa. Vi anbefaler å rusle gjennom de sjarmerende gatene i byens historiske områder. Lisboa har også to severdigheter som står oppført på UNESCOs verdensarvliste: Belémtårnet og Hieronymittklosteret. I tillegg kan du se en rekke gamle trikker som lirker seg gjennom de smale gatene. Det sies at ingen besøk i Lisboa er komplett uten at du har tatt deg en tur med en av disse trikkene. Portugals hovedstad har som du skjønner, mye å by på. 

Dag 2: Lisboa – ombordstigning MS Midnatsol
Frokost på hotellet og dagen til å besøke Lisboas attraksjoner. Skipet seiler ikke fra Lisboa før om kvelden, så du har mange timer til å se deg om i byen. Sen ettermiddag kommer bussen til hotellet for kjøring til kaien hvor MS Midnatsol venter. Vi går om bord og finner våre lugarer, og ved avreise vil nok mange stå på dekk for den fine utseilingen fra Lisboa.

Dag 3: Portvinens hjemsted, Leixões/Porto
Fra Leixões er det kort vei til den historiske byen Porto. Denne havnebyen bugner av historie og gamle tradisjoner, men har samtidig et moderne preg på grunn av den nye arkitekturen. Går du ned den flotte gaten Avenida dos Aliandos, kan du se vakre kirker i barokkstil med spektakulært interiør. I det historiske området Ribeira ser du fargerike hus vendt mot elven og mange sjarmerende båter. Hvis du blir med på et elvecruise i en båt som er en tro kopi av de gamle Rabelo-båtene, får du fantastisk utsikt over denne historiske byen fra elvebredden. Porto er også portvinens hjemsted, og den spesielle vinen lages utelukkende i dette området. Bli med på vintur gjennom det vakre landskapet der vi besøker en av de eldste vingårdene i Porto! Her får du selvfølgelig smake den berømte portvinen, men også nydelig portugisisk mat. Hvis du heller vil utforske flott natur, kan du bli med til Gerês, som er Portugals eneste nasjonalpark.

Dag 4: Sjø, sol og tapas i vakre Vigo
Når vi seiler inn i estuariet Vigo, seiler vi forbi den vakre øya Cíes, som er en nasjonalpark. Her kan du velge å bli med på en utflukt. Det glitrende vannet i dette området er kjent for sin gode sjømat, som smakfulle blåskjell. Det kan derfor være en god idé å inkludere blåskjell i tapasretten din i tillegg til litt fersk blekksprut og områdets aromatiske hvitvin. Etterpå kan du rusle gjennom Parque del Castros botaniske hager og se romerske ruiner samt besøke en festning fra 1600-tallet med panorama. Ønsker du å ta det med ro, kan du heller velge å slappe av på en av Vigos mange strender en kort taxitur (eller båttur) fra byen.

Dag 5: Ikonisk arkitektur i La Coruña, Spania
Den spanske byen La Coruña oser av historie. Både fønikere, keltere og romere har opp gjennom tidene søkt ly i havnen her. Når vi seiler inn mot havnen, seiler vi forbi det 55 meter høye Herkulestårnet, som er det eldste romerske fyrtårnet som fortsatt er i bruk. Når vi går i land, kan du rusle rundt i den historiske byen. La Coruñas storhetstid var på 13- og 1400-tallet da byen vokste seg rik takket være det livlige havneområdet. Denne havnen var nemlig et viktig stoppested for pilegrimer på vei til Santiago de Compostela. Selv i dag kommer pilegrimer fra hele verden til La Coruña. Ikke glem å gå innom gaten Avenida Marina, hvor fasadene på byggene er heldekket av glassruter. Dette er etter hvert blitt et ikonisk symbol for vakre La Coruña.

Dag 6: Design og kultur i Bilbao
Bilbao er selve hjertet av Baskerland. Her blandes den tradisjonelle baskiske kulturen med en mer fremtidsrettet visjon for byen. Byen er både sofistikert og livlig samtidig som du får kjenne på et relativt rolig tempo. Byen er et absolutt must hvis du er interessert i design og kultur. Her finner du nemlig Guggenheim-museet laget av Frank Gehry, et tidløst T-banesystem designet av Sir Norman Foster, et samfunnshus designet av Phillipe Strack og en rekke andre flotte bygg. En annen side av byen er Casco Viejo – på godt norsk kalt gamlebyen. Her finner du sjarmerende gater, et gammelt marked og en rekke unike butikker. I hjertet av gamlebyen ligger også Bilbaos syv originale gater, Las Siete Calles, fra 1400-tallet. Utforsk de vakre og varierte områdene denne byen har å by på – enten på egen hånd eller på en av de mange utfluktene Hurtigruten tilbyr.
 
Dag 7: Den legendariske Biscayabukten – til havs
På vei til Frankrike krysser vi den kjente Biscayabukten. Står du på dekk, kan du nyte frisk sjøluft, forhåpentligvis få et glimt av fugler og sjøpattedyr samt roe ned å lytte til det fredfulle havet. I løpet av dagen arrangeres det interessante forelesninger om bord, hvor ekspedisjonsteamet forteller om mange av de kjente sjøslagene som har funnet sted her gjennom tidene.

Dag 8: En fransk perle – Belle-Île
Belle-île betyr vakker øy, og dette er faktisk en av de vakreste øyene i Frankrike. Med sine fantastiske klipper, sjarmerende landsbyer, pastellfargede hus, grønne naturområder og røffe kystlinje er det ikke rart denne øya har inspirert forfattere som Dumas og kunstnere som Monet og Matisse. Dette er en av Frankrikes skjulte perler, og nå er det din tur til å utforske den! Byen Le Palais er det du kan kalle hovedstaden på øya, med en stor festning ruvende over byen. Herfra kan du bli med på en av våre mange fotturer eller andre utflukter med ekspedisjonsteamet eller bare rusle rundt i byen og besøke de mange markedene, butikkene og severdighetene på egen hånd.

Dag 9: Den engelske kanal og Doverstredet – til havs
Vi seiler gjennom Den engelske kanal, som knytter sammen Nordsjøen og Atlanterhavet. Dette er verdens mest trafikkerte sjøvei, mer enn 500 skip passerer daglig. Fra salongen eller dekk kan du observere skip fra hele verden. Nyt dagen om bord, med muligheter for å delta i interessante forelesninger.
 
Dag 10: A Close Escape – Dunkerque, Frankrike
Dunkerque ligger på sanddynene langs kysten mot Nordsjøen. ’Dun’ betyr dyner på flamsk, og ’kerque’ refererer til den flotte katedralen Saint Eloi. Hvis du går opp trappene i denne kirken, blir du belønnet med en panorama over byen, havnen og kysten. Under andre verdenskrig ble 300.000 allierte soldater evakuert fra havnen og strendene i Dunkerque på bare noen få dager. Du kan lære mer om denne historien på det lokale museet eller på en guidet tur. Hvis vi er heldige med været, kan du tilbringe tid på en av de flotte, gylne strendene.

Dag 11: Kunst, kultur og kafeer – Amsterdam, Nederland
Det kan være rart å tenke på at Amsterdam på 1200-tallet var et lite fiskesamfunn. På midten av 1700-tallet, derimot, var den Europas ledende handelsby. I dag er hovedstaden i Nederland et av verdens mest sjarmerende, kulturelle og urbane steder. Langs de mange kanalene ser du fantastiske hus, gjerne svært smale fordi utbyggerne på 1700-tallet måtte betale skatt etter bredden på husene. Den vakre arkitekturen har faktisk satt Amsterdam på UNESCOs verdensarvliste. Byen er også kjent for sine mange flotte museer – blant de mest kjente er Rijksmuseum, Rembrandt-museet og van Gogh-museet. 
MS Midnatsol ankommer Amsterdam om morgenen, men flyet tilbake til Oslo går ikke før om kvelden, så du har god tid til å bli bedre kjent med kanalbyen.

MS Midnatsol – lugarer og dekksplan
I2 lugarer (innvendig) ligger på dekk 4, 6 og 7
J2 lugarer (utvendig, begrenset eller ingen utsikt) ligger på dekk 6 og 7
N2 lugarer (utvendig) ligger på dekk 4
P2 lugarer (utvendig Arctic Superior) ligger på dekk 6

Restauranten er på dekk 5
Resepsjonen er på dekk 4
Jacuzzi, sauna og treningsrom er på dekk 9

Inkludert i Vest-Europas kystperler:
 • Flyreise fra Oslo Lufthavn direkte til Lisboa lufthavn
 • Transport til hotellet i Lisboa
 • En natt på godt hotell i Lisboa, inkludert frokost
 • Transport fra hotellet til skipet
 • Ekspedisjonsreise fra Lisboa til Amsterdam med MS Midnatsol (del i innvendig dobbeltlugar)
 • Fullpensjon: frokost, lunsj og middag om bord på MS Midnatsol
 • Kaffe og te om bord
 • Vind- og vannavstøtende jakke
 • Erfarent engelsktalende ekspedisjonsteam som holder forelesninger samt blir med på utflukter og aktiviteter
 • Ilandstigninger og aktiviteter både om bord og på land
 • Transport til flyplassen i Amsterdam
 • Flyreise fra Amsterdam lufthavn direkte til Oslo Lufthavn

A-kortpris:
Kr 21.995

Pris uten fordelskort Kr 22.995

Tilbudet gjelder pr. person i delt dobbeltlugar og inkluderer fly, hotell og fullpensjon om bord.

NB! Kampanjen gjelder ved bestilling innen 28. november 2018.

Tillegg andre lugartyper:
J2: 995,- per person
N2: 1495,- per person
P2: 2495,- per person

Tillegg for enkeltrom / lugar alene:
Innvendig enkeltlugar: (I) 5695,-
Utv. med beg. / ingen utsikt: (J) 6995,-
Utvendig enkeltlugar: (N) 7995,-
Tilleggene inkluderer enkeltrom for en natt i Lisboa.

Telefon: 40 61 40 40
post@enjoy-travel.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien