Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Amsterdam - Bergen
Avreise 23. april 2019 (8 dager)

MS Midnatsol, kystperler fra Amsterdam til Bergen

Hurtigruten seiler noen få ganger pr. sesong langs kysten av Vest-Europa. En av godbitene er strekningen fra Amsterdam til Bergen, hvor ruten går innom riktig flotte kystperler.

Denne seilingen tar deg til Amsterdam, Helgoland, Kragerø, Farsund, Lysefjorden og vakre Rosendal i Hardanger før ekspedisjonsreisen avsluttes i Bergen.

Dag 1: Kanalbyen Amsterdam
Nederlands hovedstad er full av severdigheter. Museer som Van Gogh-museet, Rijksmuseum og Anne Franks hus er det mest besøkte. Å oppleve Amsterdam fra vannet i en kanalbåt er en fin måte å se mye av byen på i løpet av kort tid. Dessuten er kanalene en del av byens identitet og bør absolutt oppleves. Hvis du bare vil nyte bylivet, bør du ta turen innom Leidseplein. På dagtid er det fullt av musikanter, artister og gjøglere. Sett deg på en av fortauskafeene, slapp av, og se på bylivet! Albert Cuyp Market er et av Europas største og travleste utendørsmarkeder – det er også helt klart verdt et besøk. Etter at du har utforsket byen, går du om bord på MS Midnatsol og lar eventyret til havs begynne.

Dag 2: Helgoland – små øyer med stor historie
Langt ute i Nordsjøen ligger Helgoland, to små øyer med unik natur og yrende dyreliv. Lummenfelsen er Tysklands minste naturreservat og består av én stein. Den huser til gjengjeld tusenvis av sjøfugler som bruker steinen som hekkeplass. Helgoland har en spennende historie. Opprinnelig ble den grunnlagt av frisere, og i middelalderen var det en havn for pirater. Danskene erobret øya, men så ble den erobret av engelskmenn et par år senere. Senere tok tyskerne over, da britene byttet den mot Zanzibar. Under andre verdenskrig bombet britene øya sønder og sammen og la husene i grus. I dag brukes øyene stort sett som feriested. Gå i land for å utforske denne fascinerende og smale øya med den spennende historien! 

Dag 3: Slapp av med sjøutsikt!
En dag til havs betyr at du kan slappe av på dekk i panoramasalongen eller bli med på spennende forelesninger. MS Midnatsol har også et velutstyrt trimrom med panorama og boblebad på dekk – det er bare å nyte dagen på den måten du selv vil.

Dag 4: Kragerø – en sjarmerende perle i Telemark
Sjarmerende Kragerø har en unik skjærgård med over 490 øyer, skjær og holmer – et fantastisk sted å utforske med kajakk. På land kan man si at atmosfæren i byen er en attraksjon i seg selv. Her ligger massevis av kunstutstillinger vegg i vegg med antikkutsalg og hyggelige spesialforretninger. Theodor Kittelsen, den kjente tegneren og maleren, vokste opp i Kragerø. Kittelsenhuset ligger sentralt i byen. Kunstnerkvartalet i Kirkegata er også verdt et besøk. Her kan du se Kragerøs kunstnere i arbeid.
Kystfortet Gunnarsholmen har en spennende historie ettersom både krigsskip og sjørøvere har truet byen. Ta deg en tur gjennom byen, eller bli med på en lengre fottur i dette vakre området!

Dag 5: Kaperbyen Farsund
Farsund har lenge vært kjent som Kaperbyen. Grunnen til dette finnes tilbake til Napoleonskrigene (1807–1814). Danmark-Norge erklærte krig mot England i 1807. Som et ledd i krigføringen ble det utstedt såkalte kaperbrev til lokalbefolkningen slik at de lovlig kunne angripe og kapre fiendtlige fartøyer. Uthavnene Loshavn og Eikvåg utenfor Farsund var sentrale steder for kapervirksomheten, og de staselige boligene tyder på at det var en innbringende virksomhet for mange. Hvert år arrangeres Kaperdagene i juli – Farsund blir til en skikkelig sjørøverby. Farsund har 10 km med lange, vakre og slående sandstrender hvis du vil nyte strandlivet (eller i hvert fall gå tur langs stranden) og nærværet til havet. Kulturlandskapet er unikt med store kontraster og spor helt tilbake til yngre steinalder. Kommunen er en av landets rikeste på antall kulturminner. Området har også et interessant fugle- og planteliv.

Dag 6: Nydelig fjordlandskap – Lysefjorden
Denne 40 km lange fjorden har fascinerende fjell som ble formet av de massive isbreene som dekket landet under istiden. Lysefjorden skiller seg fra de andre fjordene i Rogaland med sin ville og relativt uberørte natur. Fjellene rager høyt langs store deler av Lysefjorden, det høyeste rager mer enn 1000 meter over havet. Kos deg på dekk med utsikten til mektige fjell, Kjerag, Preikestolen, fossefall, kolonier av steinkobber, geiter og avsidesliggende gårder.

Dag 7: Rosendal – lite slott i fjordmunningen
Rosendal er kanskje mest kjent for Baroniet, som er Skandinavias minste slott. Selv om det er veldig lite, er det en av de største attraksjonene på Vestlandet. Rundt slottet ligger en storslått landskapspark med rosehage. Like ved ligger også Kvinnherad Kirke, som er en middelalderkirke i stein fra 1200-tallet. Skipet Gjøa, som Roald Amundsen brukte da han seilte gjennom Nordvestpassasjen, ble også bygget her.

Dag 8: Bergen – ekspedisjonen avsluttes
Etter frokost legger MS Midnatsol til kai i Bergen. Da kan du enten fly hjem eller utforske den sjarmerende byen mellom de syv fjell. 


MS Midnatsol- lugarer og dekksplan
I2 lugarer (innvendig) ligger på dekk 4, 6 og 7
J2 lugarer (utvendig, begrenset eller ingen utsikt) ligger på dekk 6 og 7
N2 lugarer (utvendig) ligger på dekk 4
P2 lugarer (utvendig Arctic Superior) ligger på dekk 6

Restauranten er på dekk 5
Resepsjonen er på dekk 4
Jacuzzi, sauna og treningsrom er på dekk 9

Inkludert i kystperler fra Amsterdam–Bergen:
 • Flyreise fra Oslo Lufthavn direkte til Amsterdam Schiphol
 • Transport til havnen/skipet i Amsterdam
 • Ekspedisjonsreise fra Amsterdam til Bergen med MS Midnatsol  (del i innvendig dobbeltlugar)
 • Fullpensjon: frokost, lunsj og middag om bord på MS Midnatsol
 • Kaffe og te om bord
 • Vind- og vannavstøtende jakke
 • Erfarent engelsktalende ekspedisjonsteam som holder forelesninger og blir med på utflukter og aktiviteter
 • Ilandstigninger og aktiviteter både om bord og på land
 • Flyreise fra Bergen Lufthavn direkte til Oslo Lufthavn
Ikke inkludert:
 • Reise- og avbestillingsforsikringer
 • Valgfrie utflukter
 • Drikke til måltidene
 • Bagasjeservice
 • Valgfritt tips

Tillegg andre doble lugartyper:
J2: 695 pr. person
N2: 1295 pr. person
P2: 1995 pr. person

Tillegg for lugar alene:
Innvendig enkeltlugar: (I) + 2995
Utvendig med begrenset / ingen utsikt: (J) + 3795
Utvendig enkeltlugar: (N) + 4295
Utvendig Arctic Superior: (P) + 5295

A-kortpris:
Fra kr 14.695

Pris uten fordelskort Fra kr 15.695

Pris gjelder pr. person i delt dobbeltlugar.

Flytider:
23. april, Oslo Lufthavn - Amsterdam 08:20 - 10:10 (lokale tider), SAS
30. april, Bergen Lufthavn - Oslo Lufthavn 17:00 - 17:55, Norwegian
PS! Ønskes andre flytider fra Bergen til Oslo, må dette oppgis ved bestilling.

Bestill

Telefon: 40 61 40 40
post@enjoy-travel.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien