Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Malta
19. - 26. mai 2018

Malta, Middelhavets skattkammer

Vakre Malta har en meget spennende og historisk fortid der en betydelig kultur utviklet seg på øyene før pyramidene i Egypt ble bygget. Tallrike minnesmerker fra denne kulturen finnes rundt omkring i landskapet, og på denne reisen besøker vi noen av de viktigste.

Øygruppen har, med sin strategiske beliggenhet i Middelhavet, et klima som passer oss skandinaver svært godt. Våren og høsten er mild og behagelig, og sommeren er varm og tørr med solrike dager. Av de seks øyene er Malta, Gozo og Comino bebodde. I løpet av uken besøker vi de to største øyene.
I mer enn 7200 år har det bodd mennesker på Malta. Gjennom tidene har blant annet fønikere, romere og arabere kriget og påvirket historien. Rundt år 200 før Kristus blomstret øyene under det romerske herredømme, noe som gjenspeiles på alle de flotte minnesmerkene fra den tiden.

Dolmen Resort Hotel & Spa
Dolmen Resort Hotel & Spa ligger rett ved havet i St. Paul’s-bukten. Med strand* og panorama gir hotellet de beste forutsetninger for en flott ferie. Det finnes flere bassenger, boblebad, badstue, treningsfasiliteter samt et flott spa. Alle rommene har aircondition, minibar og satellitt-TV. Om du ønsker havutsikt, kan dette bestilles mot et tillegg. På reisen inngår frokostbuffet og middager på hotellet. Enjoy Travels gjester har ubegrenset med lokal vin, øl og mineralvann inkludert til måltidene.
* Hotellets gjester bader i havet via brygger.

Utflukter som er inkludert i reisens pris:

Mdina, klippene ved Dingli og San Anton (halvdagstur)
Dagens utflukt tar oss til den sentrale delen av Malta, dominert av middelalderbyen Mdina, Maltas tidligere hovedstad. Byen har en historie som strekker seg mer enn 4000 år tilbake. De smale og svingete gatene, som kan dateres tilbake til byens arabiske periode, leder til imponerende bastioner, og vi får panorama over øyene. Underveis kan du beundre de forskjellige arkitektoniske stilene, inkludert middelalderens Siculo-Norman-palasser og andre barokke bygninger av stor historisk betydning. Tiden står stille i denne byen som ofte blir kalt nettopp «den stille byen». Byens særpreg gjør denne til filmskapernes paradis.
Videre fortsetter vi til klippene ved Dingli. Utsikten over Middelhavet er nydelig. Turen avsluttes med et besøk i den botaniske hagen San Anton.

Gozo (heldagstur), inkludert lunsj
Etter frokost kjører vi til øyas nordspiss og tar ferjen over til naboøya Gozo. Allerede fra havnen i Mgarr får vi et inntrykk av den unike atmosfæren som råder på Gozo. Vår guide tar oss med til de megalittiske templene i Ggantija, som er de eldste frittstående monumenter i verden, eldre enn pyramidene i Egypt. Deretter besøker vi middelalderfestningen i Victoria. Gozo er kjent for sine håndverk, spesielt håndlagde blonder og strikkede plagg. Gozos besøkende lar seg imponere av øyas frodige landskap, den rolige atmosfæren og hvor annerledes Gozo er fra den større naboøyen, Malta. Det serveres lunsj på en lokal restaurant i løpet av turen.

Valletta (halvdagstur)
Oppdag skjønnheten og sjarmen til Europas minste hovedstad, Valletta! Vi tar deg med gjennom de livlige gatene i den befestede byen som ble bygget av riddere i 1566. St. Johns-ordenen hersket over øyene i 268 år og etterlot seg en unik kulturarv. Vi nyter den fine utsikten over havnen fra den øvre delen av Barracca-hagene. Deretter besøker vi St. Johns katedral, inkludert Caravaggios mesterverk i oratoriet, de flamske gobeliner og kirkemuseet. Katedralen huser en av de vakreste marmorgulv i verden. På vei ned til Republic Street passerer vi Grand Masters Palace og den nylig restaurerte St. George-plassen. Gjennom et imponerende audiovisuelt show ser vi Maltas historie gjennom århundrene.

Utflukt som kan bestilles mot tillegg:

Sørlige Malta, Limestone Heritage og Marsaxlokk (heldagstur), inkludert lunsj 
Pris kr 495,– pr. person
Turen starter med et besøk ved ett av Maltas eldste steinbrudd, som i dag er en attraksjon både for turister og lokalbefolkning. Stedet gir en levende beskrivelse av hvordan kalkstein benyttes i byggeprosjekter. Dette er en ferdighet som går tusenvis av år tilbake i tid. Vi fortsetter til Maltas viktigste forhistoriske sted ved Hagar Qim, hvor vi får utsikt over det blå Middelhavet og den lille øya Filfla. Ferden går videre til Wied iz-Zurrieq, og dersom været tillater det, besøker vi Den blå grotte (værforbehold – båtbillett er ikke inkludert), kjent for sitt krystallklare vann. På ettermiddagen kjører vi gjennom lokale vingårder til den idylliske fiskerlandsbyen Marsaxlokk med sine fargerike fiskebåter, såkalte luzzus. Her blir det tid til å besøke det lokale markedet. Lunsj serveres på en lokal restaurant i løpet av dagen.

Utflukten mot tillegg gjennomføres ved minimum 15 påmeldte deltakere.

Følgende er inkludert i reisens pris:
  • Flyreise Oslo Lufthavn–Malta (Norwegian)
  • Bussreise til og fra flyplassen og hotellet på Malta
  • Syv netter på Dolmen Resort Hotel & Spa, inkludert frokost
  • Halvpensjon (middag) inkludert drikke til måltidene (lokal vin, øl eller mineralvann)
  • Heldagsutflukt til Gozo, inkludert lunsj
  • Halvdagstur til San Anton, Klippene ved Dingli og Mdina
  • Halvdagstur til Valletta
  • Skandinavisktalende guide på utfluktene
  • Flyreise Malta–Oslo Lufthavn (Norwegian)
  • På utfluktene inngår det ikke drikke til måltidene. 

A-kortpris:
Fra kr 10.995

Pris uten fordelskort Fra kr 11.995

Pris gjelder pr. person i delt dobbeltrom.

Tillegg for havutsikt fra kr 695 per person
Tillegg for enkeltrom fra kr 1495
Det er begrenset antall enkeltrom på våre reiser til Malta.

Flytider:
19. mai, Oslo - Malta 16:10 - 20:00
26. mai, Malta - Oslo 20:45 - 00:40

Bestill

Telefon: 40 61 40 40
post@enjoy-travel.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien