Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Gamle Raadhu
Hver lørdag t.o.m. 24. november 2018, kl 15:30

Lørdagsopera på Gamle Raadhus Scene

Hver lørdag kl 15.30 fra 11. august til 24. november kan du oppleve profesjonelle operasangere på nært hold mens du nyter litt godt i glasset og den gode stemningen i et av Oslos eldste kulturhus.

Denne sesongen starter vi med tre Lørdagsoperaer i den nydelige bakgården vår. Inngangen er fra Nedre Slottsgate 1.
8. september flytter vi Lørdagsopera ut til Karpedammen på Akershus festning. Den dagen er det gratis, og det er opera som passer for hele familien. En meget fin anledning til å introdusere dine barn for operakunsten.

11. august: Lørdagsopera i Raadhusgården – Thomas Ruud m.fl.
Velkommen til den niende sesongen med Lørdagsopera i Gamle Raadhus. Vi har oppdaget at det er veldig koselig å synge opera i den nydelige bakgården vår. Vi samarbeider med Gamle Raadhus Restaurant, så det er mulig og få noe å spise mens du nyter de herligste arier. Vi åpner sesongen med et stjernelag av kunstnere. Med Thomas Ruud, tenor, Gjøril Songvoll, sopran, Ingunn Kilen, mezzosopran og Jie Zhang, piano.

18. august: Lørdagsopera i Raadhusgården – Død og cabaret
Dødsseriøs opera, lengselsfull cabaret og litt svart humor i skjønn forening. Med Stina Steingrim Levvel, sopran, Lydia Bryngelsson, mezzosopran og Dorina Komani, piano.

25. august: Lørdagsopera i Raadhusgården – Duettbonanza
En sopran, en baryton og alle duettene de kunne finne. De har lett i skuffer og skap på bibliotek og i notesamlinger og funnet noen av de få scenene og duettene som finnes for sopran og baryton. Gled dere, det er mye moro i vente! Verk av Puccini, Mozart og mange flere. Med Nora Oleanne Sårheim, sopran, Eilert Taugbøl Hasseldal, baryton og Andreas Løken Taklo, piano.

1. september: Love, hate and understanding
Det første trinnet i å forstå dynamikken mellom kjærlighet og hat, er at du må først forstå dem separat. Dette er hva sangerne vil presentere for deg med de mest kjente og vakre ariene i opera og napolitanske sanger. Med Olivera Tičević, sopran, Dóra Ármannsdóttir, mezzosopran og Christian Grøvlen, klaver.

8. september: Lørdagsopera på Akershus festning
Dette er et samarbeid med Stiftelsen Akershus festning for kunst og kultur. Konserten er støttet av Oslo kommune. Fem sangere og en pianist gir publikum en god time med utdrag fra Don Govanni av Mozart og en rekke andre kjente og kjære arier. Det hele foregår på den flotte utescenen ved Karpedammen. Ta gjerne med barna, vi vet at barn liker opera, og kanskje kommer også Papageno på besøk? Med Randi Røssaak, sopran, Maria Steinsvik, sopran, Dagfinn Andersen, baryton, Eirik Krokfjord, baryton, Odd Grundt, bass og Dorina Komani, piano. NB! Det er ingen servering her.

15. september: Onegin & Faust
Det blir russisk og fransk høyromantikk på operafestivalen 15. september med utdrag fra operaene Eugen Onegin (P. Tsjaikovskij) og Faust (C. Gounod). Tenoren Håkon Kornstad ble spurt om å sette sammen et operaprogram og fikk med seg to rykende ferske masterpresentasjoner fra Operahøgskolen. Med Onegin: Dagfinn Andersen, Tatjana: Stina Steingrim Levvel, Lenskij: Håkon Kornstad, Faust: Håkon Kornstad, Marguerite: Nora Oleanne Sårheim, pianist: Bernhard Greter.

22. september: Kjærlighet på pinne
Velkommen til å nyte en musikalsk godtepose av vakre, ektefølte duetter og arier fra Purcell via Mozart til R. Strauss, med sopranen Lise Granden Berg og mezzosopranen Gro Bente Kjellevold, godt støttet av pianisten Patrik Johansson. «Something old and something new, something borrowed and something blue…» Med Lise Granden Berg, sopran, Gro Bente Kjellevold, mezzosopran og Patrik Johansson, klaver.

29. september: Blomster og torner
Gjennom operahistorien har blomster vært et sentralt symbol på forskjellige følelser som kjærlighet, renhet, skjønnhet, vrangforestillinger, lyst og svik. I toner av Puccini, Delibes, Bizet og Cilea vil vi ta publikum gjennom blomsters speil av livet – hvor dens blomstrende og fargerike blader og dødelige torner skildrer den evigvarende forandringen i naturen såvel som i menneskets sjel. Med Olena Androsiuk, sopran, Marika Schultze, mezzosopran og Olga Jørgensen, klaver.

6. oktober: Opera & Crossover
En litt annerledes Lørdagsopera. Beate og Magnus inviterer til en litt utradisjonell Lørdagsopera da de begge også har en fot innenfor litt andre sjangre som jazz, musikal og cabaret. De serverer alt fra franske petit four til amerikanske svisker og selvfølgelig noen Mozart-kuler fra Wien. Med Beate Mordal, sopran, Magnus Jayendra Dorholt Kjeldal, baryton og Stefan Ibsen Zlatanos, klaver.

13. oktober: Operaperler
To strålende unge sangerinner kommer i dag til å begeistre publikum med kjente og kanskje noen ukjente arier og duetter. Med Therese Angel Khachik, sopran, Margrét Brynjarsdóttir, mezzosopran og Dorina Komani, klaver.

20. oktober: Oktoberarier
Sangerinnene Siv Oda Hagerupsen og Hanne Korsbrekke Askeland presenterer en operakonsert spekket av heftige arier og duetter. Med seg har de pianist Stefan Ibsen Zlatanos. På denne konserten vil publikum få høre bel canto-opera med arier av komponister som Verdi og Rossini samt fransk grand opera med arier og duetter av Bizet, Gounod og Delibes. Med Hanne Korsbrekke Askeland, sopran, Siv Oda Hagerupsen, mezzosopran og Stefan Ibsen Zlatanos, klaver.

27. oktober Utdrag fra to Monteverdi-operaer
Komponisten Claudio Monteverdi (Cremona 1567–Venezia 1643) eksperimenterte med tekst og musikk og skapte en ny kunstform rundt år 1600: opera!

Il combattimento di Tancredi e Clorinda henter handlingen fra det første korstoget på 1000-tallet da Gottfred av Bouillon erobret Jerusalem. Ved en skjebnesvanger feiltagelse sverdhugger korsfareren Tancred sin store kjærlighet saraseneren Clorinda.

Il ballo delle ingrate Venus og Cupid besøker Pluto, konge i underverdenen og klager over at pilene fra Cupids bue ikke lenger er effektive på damene i Mantua, som forakter sine elskere. Cupid ber Pluto å vise hvilken grusom skjebne som venter på de utakknemlige damene i livet etter døden.
Jacopo Spirei, regissør, Maris Kupcs, dirigent.

Testo: Maria Dale Johannessen/Kaia R. Teigen/Per Kristian Ruud-Enggrav/Julie Sofie Storemyr
Chlorinda: Therese Khachik Aas
Tancredi: Knut-Andreas Grove/Per Kristian Ruud-Enggrav
Amore: Eldrid Gorset
Venere: Therese Khachik Aas
Pluto: Jacob Flug Tjeldberg/Knut-Andreas Grove
Una ingrate: Julie Sofie
Collegium Musicum Riga

3. november: Følelser og forviklinger
I dag blir det en berg- og dalbane gjennom svevende kjærlighet og brennende svik i Gamle Raadhus. Hold dere fast! Med Synne Vinje, sopran, Magnus Jayendra Dorholt Kjeldal, baryton og Christian Grøvlen, klaver.

10. november: Romantisk opera
Romantiske øyeblikk i høstens lune mørke mellom to sangere som også er sammen i det virkelige liv. Med Susanne Hvinden Hals, sopran, Nils Georg Hauglan Nilsen, tenor og Jie Zhang, klaver.

17. november: Mozarts kvinner
Dagens unge kvartett med sangere fra Barratt Dues musikkinstitutt ser nærmere på noen av Mozarts kvinneroller. Gjennom deres egne øyne/arier og gjennom mennenes. Med Hannah Agnethe Pold, sopran, Sunniva Fevang, mezzosopran, Robert Skovly, tenor, Aleksander Skovly, baryton og Andreas Løken Taklo, klaver.

24. november: Puccini, Mozart, Tsjajkovskij m.m.
Dagens unge sangere kommer fra Litauen, men studerer med prof. Barbro Marklund. Andrius går første år master ved Norges musikkhøgskole, og Skaiste frilanser. De vil servere et knippe av de vakreste arier og duetter av noen av verdens mest kjente komponister, for eksempel Puccini, Mozart og Tsjajkovskij. Med Skaiste Arvan, sopran, Andrius Bartkus, tenor og Christian Grøvlen, klaver.

 

A-kortpris:
Kr 120

Pris uten fordelskort Kr 150

Billetter kjøpes via TicketCo eller ved inngangen fra kl 14.30. Det er lurt å være tidlig ute det er ofte fullt.

Bestill

Telefon: 95 23 24 01

Hjemmeside

Adresse: Adresse alle de andre lørdagene enn 8. sept. er: Christiania Torv 1 (andre etasje i Gamle Raadhus rett ved statuen av Hansken).

Vis alle tilbud i denne kategorien