Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Svalbard
29. juni 2018, 3 dager

Longyearbyen og Pyramiden i midnattssol

Sommeren på Svalbard gir mulighet for flotte båtturer og aktiviteter med midnattssolen som ramme. RIB-safari til Nordenskiöldbreen og til spøkelsesbyen Pyramiden er blant høydepunktene på reisen.

I midten av juni er sommeren kommet til 78° nord – Svalbard. På denne tiden av året byr Longyearbyen på et bredt utvalg av aktiviteter. To av aktivitetene har vi valgt å inkludere i reisens pris.

29. juni: Flyreise til Arktis
Fredag kveld (22:30) flyr Norwegian nordover fra Oslo Lufthavn. Polarsirkelen og Finnmarkskysten legger vi bak oss, før øygruppen Svalbard dukker opp ute i Barentshavet. Innflygningen er spesielt vakker, der fjell og isbreer strekker seg ut så langt øyet rekker. Opplevelsene forsterkes ytterligere da vi lander etter midnatt, men med solen høyt på himmelen. Vi kjører inn til sentrum og sjekker inn på Svalbards nyeste hotel, The Vault

30. juni: Sankhansaften
Lørdagen er satt av til egne aktiviteter, alt etter hvilke interesser man har. En oversikt over muligheter som kan bestilles hjemmefra, finnes lenger ned på denne siden.  

Camp Barentz – med middag og drikke (inkludert).
På kvelden reiser vi ut til Adventdalen, vi skal på villmarksaften på selveste sankhansaften. Vi blir møtt av kveldens vertskap, som av sikkerhetsmessige årsaker bærer våpen. Vi er nå ute i villmarken hvor isbjørner kan befinne seg. Spennende! Spennende blir også kveldens program med isbjørnforedrag, middag og drikke til maten (øl, vin eller mineralvann). 

1. juli: RIB-safari til Pyramiden (inkludert)
Denne dagen venter en spennende båtreise til Pyramiden. Tidlig morgen kler vi oss opp med varmedresser og sikkerhetsutstyr. Med stødige RIB-båter kjører vi innover Isfjorden, videre til Billefjorden og til den russiske gruvebyen Pyramiden. En gang bodde det mange russere her, men byen er nå nærmest forlatt. Det minner om en spøkelsesby, og fotomotivene er mange. I løpet av turen blir det ekspedisjonslunsj. Vi skal også helt inntil den mektige Nordenskiöldbreen. På sommerstid er det best mulighet for å se isbjørn i dette området. En spennende dag som vil huskes lenge.
NB: Turen passer ikke dersom du har ryggplager eller er gravid. Fartøyet kan ikke føre passasjerer under 14 år, med mindre hver slik passasjer er ledsaget av en voksen. Ta kontakt med oss dersom dette gjelder for deg.

2. juli:
Hjemreisen starter ikke før på kvelden, så det er god tid til å oppleve enda mer. En heldagstur til den russiske bosetningen i Barentsburg og Esmarkbreen er en av flere godbiter. Flyet til Oslo Lufthavn har avgang kl. 21:10, med ankomst like over midnatt.

Følgende er inkludert i reisens pris:
• Flyreise direkte tur/retur Oslo Lufthavn–Svalbard
• Flypassasjeravgift (lovpålagt)
• 20 kg Innsjekket bagasje og 10 kg håndbagasje på flyreisene
• Busstransport til og fra flyplassen i Longyearbyen
• Tre netter på The Vault inkludert frokost
• Villmarksaften i Adventdalen inkludert middag (lørdag)
• Heldagsutflukt til Pyramiden med RIB-båt inkludert ekspedisjonslunsj (søndag)

————–  

Aktiviteter mot tillegg – må forhåndsbestilles
De forskjellige aktivitetene er populære og må derfor bestilles i god tid før avreise. Båtreiser, ATV-safari og hundekjøring på hjul er spesielt viktige i så måte.

Hundekjøring på hjul (mot tillegg kr. 995,–)
I resepsjonen på Fangstmannshotellet Basecamp Spitsbergen midt i Longyearbyen møter du guiden som vil sørge for at du får de nødvendige instruksjoner. Turen ut til Fangststasjonen i Bolterdalen, hvor hundene holder til, tar ca. 10 minutter. Basecamp Fangststasjonen ligger ved foten av fjellet Breinosa. Her får du møte 90 glade Alaska-huskyer som ivrer etter å ta deg med på tur. Du lærer deg prinsippene med hundekjøring og hjelper til med å sele opp ditt eget hundespann. To personer deler en vogn.
Turen går på grusvei gjennom deler av Adventdalen. På denne tiden av året ser vi gjerne et yrende fugleliv, Svalbardrein og en blomstrende fauna. Etter endt tur hjelper du til med å sele av og stelle hundene. Når våre firbeinte venner har fått stell og kos, tar vi en runde på Basecamp Fangststasjonen før vi avslutter turen med varm drikke og kjeks.

ATV-safari (mot tillegg  juni ettermiddag, fra kr 950,–)
Vi starter turen fra Longyearbyen og kjører ut Adventdalen. Etter ca 3 kilometer kommer vi til den gamle flyplassen som ligger midt i dalen. Vi kjører derfra og inn i Endalen som er en avstikker fra hovedtraseen. Turen går deretter videre ut i Adventdalen og opp på Gruve 7-fjellet. På toppen av fjellet ligger Kjell Henriksen Observatoriet hvor det forskes på Nordlys, og her stopper vi for å nyte den fantastiske utsikten over Adventdalen og Adventfjorden. På veien ned besøker vi Basecamps Fangststasjon i Bolterdalen. Det blir kaffe på grillplassen, og kanskje får vi mulighet til å hilse på hundene før vi returnerer til byen.
NB! Dette er en aktivitet som krever at sjåføren har sertifikat for MC eller bil. Barn under åtte år kan ikke delta på denne aktiviteten. Alt nødvendig utstyr er inkludert i prisen. Prisen er basert på at to personer deler en ATV. Ønsker du å ha en egen ATV, koster dette kr 1150,–. 

Fottur til Sarkofagen (mot tillegg  fra kr 750,–)
Vi starter turen i Nybyen, lengst opp i Longyeardalen og følger vestsiden oppover langs Larsbreen. Vi går gjennom brelandskap formet av isbreer over flere tusen år før vi kommer opp til «ryggen» som fører oss ut mot toppen av Sarkofagen. Her nyter vi utsikten over Longyearbyen og fjellene rundt med noe varmt i koppen. Hjem igjen legger vi om ruten litt. Vi går i sørvestlig retning, gjennom morener og forbi bekkefall og ned på Longyearbreen. Herfra følger vi smeltevanns kanaler ned fra breen før vi til slutt ender opp i Nybyen igjen.
Turen starter ut i noe tøft og steinete terreng, hvor vi må krysse flere små elver, så solide fjellsko er å anbefale. På grunn av variert og bratt terreng er denne turen noe fysisk krevende. Ingen brekunnskaper er nødvendig. Avhengig av årstid kan det hende vi må bruke ispigger eller truger. Selv om vi har med varm drikke og kjeks, anbefaler vi at deltagere har med seg ekstra drikke og kanskje litt snacks etter eget ønske (sjokolade, nøtter eller lignende).

Båttur til Barentsburg (mot tillegg  fra kr 1950,–)
Denne dagen går turen til Esmarkbreen og Barentsburg. Kryssingen til Oscar den II land fører oss midtfjords, og på alle kanter har vi utsyn til den særegne naturen og fjellene som er blitt presset opp av havet for flere titalls millioner år siden. På vei inn i Ymerbukta ser vi breen slynge seg oppover dalen som en gigantisk frossen elv. Snart får vi en følelse av dimensjonene, og når vi sakte smyger oss langs brefronten, ser vi opp på de høye blå veggene av flere tusen år gammel is. Etter lunsj i dette panoramaet setter vi kurs mot Barentsburg, Svalbards russiske hovedstad. I dag bor det ca 400 innbyggere her. En lokal guide tar oss med på fottur rundt i bosetningen og forteller om Barentsburg i dag og hvordan livet var i eldre dager. Barentsburg kan enda gi deg en følelse av svunnen tid, selv om bosetningen nå er under full restaurering.
Sightseeingen avsluttes på det ærverdige hotellet, og her får du alt fra russiske suvenirer til iskald vodka. På vei ut av Grønfjorden mot Grumant og Fuglefjellet seiler vi tett opp til den myteomspunne helikopterbasen på Kapp Heer og videre langs kysten hvor landskapet skifter karakter. De mektige fuglefjellene kommer nærmere, og vi sniker oss nært opp til Grumant mens guiden forteller om imponerende russisk innsatsvilje. Så hører vi fuglene, tusenvis av fugler, og vi ser dem fly ut og inn av fjellene som svermer av flaggermus.

Inkludert:
Transport til/fra båten, sightseeing i Barentsburg med engelsktalende, russisk guide. Grillmat serveres om bord i båten. Vann fra kran på båten serveres til maten uten ekstra kostnad. Kaffe, te, mineralvann, øl, vin, vafler, kioskvarer og suvenirer kan kjøpes i kiosken i båten.

Praktisk informasjon:
Ved ankomst Barentsburg nås byen via trapper. Ved evt. bevegelsesbesvær kan transport bestilles mot ekstra kostnad.
Ta med varme og vindtette klær, lue og votter. Husk også kikkert og kamera! Kikkert kan også leies fra kiosken på båten.
Minimumsantall for at turen gjennomføres er åtte personer.

En «gruvebus’» hverdag (mot tillegg kr. 640,–)
På denne utflukten, vårt besøk i Gruve 3, hører vi om de «kullsvarte» gruvehistoriene på Svalbard. På reisen gjennom Longyearbyen finner vi historien godt synlig, fra Amerikanergruven til Jon Munroe Longyear, taubanebukker, taubanesentralen, kull-kaia, lasteanlegget og opp mot Gruve 3. Vi stempler inn og får utdelt lompen og hjelmer med hodelykt. I løpet av turen har man også mulighet til å prøve gruvebusens fulle arbeidsutstyr. Gjør deg klar til å sette lys på en gruvearbeiders hverdag. 

Alle turene ovenfor er væravhengige og må ha et minimum antall deltagere.
———————————————————————— 
Hotel The Vault
The Vault åpnet i februar 2018. Dette blir et søsterhotell til Svalbard Hotel. Beliggenheten er svært sentral, med kun 50 meter fra gågata. Det nye hotellet er inkludert i reisens pris. 

Svalbard Hotel – plus rom (dobbeltrom på hotellet kan bookes mot kr. 395,– i tillegg pr. person).
Svalbard Hotel byr på komfortable rom med rolig atmosfære. Her har du det beste utgangspunktet for opplevelser og avslapping.
Etter en lang dag ute i Arktis villmark kan du slappe av foran peisen med litt varm drikke og nyte utsikten over byens gågate. Hotellet tilbyr gratis Wi-Fi og har gjeste-PC tilgjengelig i lobbyen.
Svalbard Hotel ligger i Longyearbyens gågate og er et av de nyeste hotellene. Svalbard Hotel – hovedbygget – ble ferdigstilt i februar 2016 og fremstår som svært bra. Rommene er moderne innredet med et rustikt, arktisk preg. Frokost er inkludert, og resepsjonen kan være behjelpelig med booking av restaurantbesøk med mer. 


 

A-kortpris:
Kr 10.795

Pris uten fordelskort Kr 11.595

Pris gjelder pr. person i delt dobbeltrom.

Tillegg for enkeltrom kr 1995  pr. person (Elvesletta Hotel).
Tillegg for Svalbard Hotel - dobbeltrom "plus rom" kr 395 pr. person.
Tillegg for Svalbard Hotel - enkeltrom "plus rom" kr 3095 pr. person.
Begrenset antall plasser!

Bestill

Telefon: 40 61 40 40
post@enjoy-travel.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien