Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Frankrike
21. - 24. oktober 2017

Vakker natur og nydelig mat og vin i Provence – en vintur av de sjeldne!

Bli med på en helt unik reise skreddersydd for deg med A-kortet i samarbeid med Vingruppen AS og Escape.

Provence, Châteauneuf-Du-Pape, vakker fransk natur, nydelig mat og vin! Dette er stikkord for denne unike reisen som er satt sammen spesielt for Aftenpostens vinklubb. Vi besøker utvalgte vinprodusenter i AdVini gruppen, som alle vil gjøre sitt ytterste for at opplevelsen skal bli spesiell og minnerik. Det blir en liten eksklusiv gruppe, med plass til kun 16 personer, og med kyndig veiledning av vinekspert  Liora Levi som er med som reiseleder. 

Bli med og opplev noen av verdens vakreste vinområder og nyt livet som en ekte franskmann med alt det gode Frankrike har å tilby!

  • Besøk og vinsmakinger hos utvalgte vinhus i Provence
  • Helpensjon fra det franske kjøkken
  • Båttur i vakre Cassis
  • Den gamle pavebyen Avignon
  • Den sjarmerende middelalder landsbyen Saint Montan
  • Vinbyen Chateauneuf-du-Pape

Kun 16 plasser. Førstemann til mølla!

Dag 1
Cassis – Chateau Gassier

Avreise fra Oslo Lufthavn kl. 06.30, via Amsterdam der vi bytter fly. Videre til Marseille, med ankomst kl. 11.30.  Her venter sjåføren som skal kjøre oss til Cassis der vi får servert en god lunsj. Deretter skal vi på båttur i vakre omgivelser med vinsmaking om bord.
Etter båtturen kjører vi til Château Gassier som ligger flott til med utsikt mot områdets kjente fjell, Sainte-Victoire. Fjellet har vært et yndet motiv for flere kunstnere, deriblant Paul Cézanne. Hos Gassier blir vi tatt vel imot, får smake på noen av gårdens viner og inviteres på middag.

Etter en begivenhetsrik dag drar vi til Hotel Mercure Aix-en-Provence Sainte-Victoire, hvor vi skal bo den første natten.

Dag 2
Notre Dame de Cousignac – Avignon

Frokost på hotellet før vi sjekker ut og kjører til Notre Dame de Cousignac. Et helt spesielt sted, der gjestfrie Raphael tar imot oss og forteller historien om vinen, gården og området. Dette er som å komme på privat besøk til en fransk venn. Her får vi også servert lunsj, og smakt på nydelig iskrem fra en lokal produsent.
Etter lunsj vil vår lokale vert, Raphael, vise oss den sjarmerende landsbyen Saint Montan hvor vi skal ta dere med tilbake i tiden.
Her skal vi bo på Hotel Le Cloitre Saint-Louis og spise middag på en hyggelig restaurant.

Dag 3
Avignon – Chateauneuf-du-pape 

Frokost på hotellet. Deretter en kort byvandring i Avignon samt litt tid på egenhånd før vi setter kursen mot Chateauneuf-du-Pape og vinprodusenten Ogier. Dette er en koselig landsby der paven hadde sin sommerresidens på 13-hundretallet.
Hos Ogier ønskes vi velkommen med en deilig lunsj og påfølgende vinsmaking.
Deretter blir vi kjørt til Hotel La Sommellerie for omkledning til kveldens festmiddag hos Ogier.

Dag 4
Hjemreise

Frokost på hotellet og formiddagen fri til å oppleve den hyggelig byen på egenhånd.
Transport til flyplassen i Marseille. Avreise med KLM kl. 15.20, via Paris der det er flybytte. Ankomst Oslo Lufthavn kl. 21.35.

Reiseleder på turen:

Liora har jobbet i restaurantbransjen siden 2001 og har vunnet en rekke priser som vinkelner. I dag har hun egen blogg og er vinskribent i magasinet Maison Mat & Vin. Hun er også TV 2s vinekspert og underviser ved Norsk Sommelier Utdannelse. I tillegg holder hun kurs, vinsmakinger og foredrag.

A-kortpris:
Fra kr 14.950

Meget begrenset antall plasser - kun 16 plasser.
Reisen er skreddersydd for deg som abonnent.

Pris gjelder pr. person i delt dobbeltrom.

Bestill

Telefon: 24 14 94 00
post@escape.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien