Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Universitetets aula
Søndag 25. november 2018, kl. 19.00 

Verklärte Nacht: Iscenesatt & utenat

Ett orkester, ingen dirigent, ingen notestativ, ingen noter! Hør forskjellen, se forskjellen, oppdag et nytt musikalsk univers i Schönbergs romantiske Verklärte Nacht, Griegs evigunge Holberg-suite og Sjostakovitsj voldsomme Kammersymfoni!

Søndag 25. november presenterer vi et omfattende orkesterrepertoar der alle tre verk står som utenat-fremførelser med scenisk tilrettelegging. Alt under ledelse av kunstnerisk leder Terje Tønnesen.

Sjostakovitsj står som et symbol på kunstens styrke og musikkens betydning gjennom historien. I Sovjetunionen levde han under konstant trussel fra Stalins terror, paradoksalt nok samtidig som hans musikk var essensiell for å løfte moral og livsglede i det russiske folk. Kammersymfonien, her fremført i strykeorkesterversjon, står igjen som komponistens musikalske signatur med en tsunami av brede strykeklanger der vi styres mot avgrunnen for så å bli løftet opp igjen av et underliggende håp. 

Som en kontrast til det mørke og intense trår Kammerorkesteret skikkelig til med sin koreograferte versjon av Griegs Holberg-suite. I dag fremstår suiten som selve signaturverket for norske strykeorkestre, ikke minst utenfor Norges grenser. Komponert i forbindelse med 200-årsjubileet for 1700-tallsdikter Ludvig Holberg er verket Griegs musikalske hyllest i romantisk tradisjon. For tilhøreren i dag oppleves suiten som et like duggfriskt og dypt engasjerende verk som det gjorde umiddelbart ved jubileet.

Konserten avsluttes med Kammerorkesterets kritikerroste, sceniske versjon av Schönbergs Verklärte Nacht, som fremføres utenat og lyssatt, noe som åpner for en helt ny opplevelse av den romantiske og beskrivende musikken.

Medvirkende:
Terje Tønnesen – kunstnerisk leder
Det Norske Kammerorkester

​Program: 
Dmitrij Sjostakovitsj Kammersymfoni, op. 110a
Edvard Grieg Fra Holbergs tid, op. 40
Arnold Schönberg Verklärte Nacht

 


 

A-kortpris:
Kr 315 / 350

Pris uten fordelskort Kr 315 / 435

Bestill

Telefon: 815 33 133

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien