Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Teatersal, Vega Scene
1. desember 2018 - 26. januar 2019

«Goliat» på Vega Scene

Vi har alle våre kriger. Våre kamper. Våre myter. Om oss selv. Om andre. Om hverandre. Noen ganger er de det eneste som holder oss sammen.

I «Goliat» undersøker Maria Tryti Vennerød myten om David og Goliat i vår tid. I hennes versjonen er de to brødre i en moderne familie. Moren deres Borgny fyller 50 år og er høygravid. Når hun inviterer til bursdagsfeiring, settes familiens fundament i bevegelse, og en gammel familiefortelling slår sprekker.

Myten om David og Goliat er en av de mest velkjente fortellingene i vestlig kultur. Når det lille mennesket vinner over kjempen, heier vi automatisk uten å stille spørsmål. Er det ikke på tide at vi snakker om Goliats historie? Fortjener han menneskehetens fordømmelse bare fordi han var sterkest? Og – var han egentlig det? Han tapte jo! Hvordan kan han bare stå igjen som bare stor, sterk og ond, spør Tryti Vennerød. I Goliat balanserer hun mesterlig mellom det absurde og realistiske og får oss til å se ujevne styrkeforhold i et nytt perspektiv. 

«Goliat» er en del av Bergman Studio, Dramaten i Stockholm sin store satsing på ny dramatikk. Dette er første teaterstykke ut på Vega Scene, Oslos nye møteplass for film og teater, i Hausmannsgate 28–32. Goliat er også gitt ut som bok på Gloria Forlag.  

Skuespillere: Herman Bernhoft, Kai Remlov, Line Heie Hallem, Hege Edelsteen Aga.

Manus: Maria Tryti Vennerød
Regi: Katinka Rydin Berge
Scenografi/kostyme: Even Børsum
Parykk/Mask: Julia Wilde
Lysdesign: Kristin Bredal
Foto: Birgit Solhaug

Om Maria Tryti Vennerød

Maria har satt preg på norsk ny dramatikk de siste to tiårene og har markert seg med en særegen poetiske kraft og språklig stringens. Hun ble nominert til Heddaprisen for sin særlig faglige innsats med scenebloggprosjektet Ikkje direkte råka – Dagbok 16/4-22/6 i 2012.
I de senere årene har Tryti Vennerød interessert seg for skarpe, mytiske motiver, noe som kunne ses i prosjekter som «Andre verdskrigen – Natt i verda» og «Snøkvit» på Det Norske Teatret.

 

A-kortpris:
Kr 215

Pris uten fordelskort Kr 300

Bestill

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien