Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

England
30. mai - 5. juni 2018

England med Ragnhild Eikli og Øystein Kock Johansen

NORD-ENGLAND fra romere og vikinger til romantikkens mestere

Denne reisen til Nord-England byr på store opplevelser innen kultur, historie og natur. Vi skal ferdes i et område der romere og vikinger har satt sine spor, og i et vakkert landskap som har gitt inspirasjon til noen av Englands største forfattere. Vi skal til noen av de romerske befestningene og bosettingene langs Hadrians mur. I forbindelse med de romerske levningene har engelskmennene bygd helt nye, fantastisk fine og topp moderne museer som anskueliggjør romernes tilstedeværelse i England på en utsøkt måte.

Vi skal besøke klosterruinene ytterst mot havet i Lindisfarne, der vikingene først steg i land i denne delen av landet, og slottet Bamburgh, som ligger i omgivelser så spektakulære at det kan ta pusten fra en. Vi skal naturligvis besøke York, som en gang var kjent som vikingbyen Jorvik, og som visstnok ble grunnlagt av norske vikinger.

Videre beveger vi oss inn i forfattersøstrene Brontës ville og vakre Yorkshire, og vi besøker prestegården i Haworth, der de skrev noen av de mest lidenskapelige verkene innen engelsk litteratur. Vi skal innom den friske kystbyen Whitby, som Bram Stoker valgte som setting for sin Dracula. Vi avslutter rundreisen vår i det naturskjønne Lake District, der vi skal stifte bekjentskap med noen av dikterne som fant sitt hjem i dette området, og ikke minst skal vi oppleve det fine landskapet.

Våre veivisere er religionshistoriker og arkeolog Øystein Kock Johansen, og Ragnhild Eikli, førstelektor i engelskspråklig litteratur ved Universitetet i Oslo. Flere av våre reisende vil kjenne dem fra mange turer over hele verden for Temareiser Fredrikstad. På denne turen er de begge ansvarlige for innholdet. 

Prisen inkluderer:

  • Fly Oslo-Manchester tur/retur med SAS
  • Flyskatt (utgjør kr 1.345,- pr. juli 2017, og er ikke refunderbar ved evt. avbestilling)
  • Overnatting i dobbeltrom
  • All transport i flg. program
  • Byvandringer, utflukter og kåserier i flg. program
  • Måltider ekskl. drikke (F=frokost/L=lunsj/M=middag) *
  • Norske reiseledere (Ragnhild Eikli og Øystein Kock Johansen)
  • Tips er ikke inkludert

A-kortpris:
Fra kr 20.245

Pris uten fordelskort Fra kr 20.995

Priser gjelder pr. person i delt dobbeltrom
Tillegg for enkeltrom kr  2700
Tillegg for tilslutning med SAS til Oslo fra Sør-Norge  kr 1200 (Kristiansand, Stavanger, Haugesund, Bergen, Ålesund, Trondheim)
Tilslutning fra andre steder på forespørsel.

Bestill

Telefon: 69 31 26 21
info@temareiserfredrikstad.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien