Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Universitetets aula
Tirsdag 5. februar 2019, kl. 19.00

Daniel Röhn med Haydns fiolinkonsert

Haydn, Elgar og Britten med Daniel Röhn

«Et bemerkelsesverdig eksempel på forfinet lyrisme, dybde og sensitivitet» skrev den franske avisen Le Monde om kveldens solist og kunstneriske leder Daniel Röhn.

Som en av sin generasjons mest talentfulle fiolinister, har han allerede utmerket seg gjennom samarbeid med dirigenter som Gustavo Dudamel, Riccardo Muti og Lorin Maazel. Han er  kjent for sin smektende, varme tone med stor formidlingsevne – noe som kommer tydelig til uttrykk i Haydns fiolinkonsert i C-dur, som han tar med seg til Universitetets aula 5. februar. Den første av de tre fiolinkonsertene av Haydn som har overlevd, gjør virkelig ære på det beste i italiensk konserttradisjon, full av dristige kontraster og rytmisk underfundighet.

I Nonett nr. 2 av den finske komponisten Olli Mustonen, lar komponisten seg påvirke av den barokke tradisjonen og byr på en vidunderlig klangverden med et bredt spekter av følelser. Mustonen gjestet Kammerorkesteret forrige sesong som både solist, dirigent og med eget verk. De som var der vil kjenne igjen hans varmt uttrykksfulle og egenartede tonespråk.

Under Röhns ledelse utforsker Kammerorkesteret videre den kraftfulle strykeklangen hos to av Englands store komponister – Edward Elgar og Benjamin Britten.

I likhet med nonetten, henter Elgars Introduction and Allegro inspirasjon fra stiltrekk som forbindes med barokken. Komponistens mesterlige svar på concerto grosso-formen, der han bygger på et instrumentalt vekselspill mellom solistgruppen og det store orkestertuttiet, stiller store krav til virtuositet blant utøverne.

Men kvelden handler også om Benjamin Britten – en følsom modernist, regnet av mange som ‘den største engelske komponist siden Henry Purcell’.  I Simple Symphony tar komponisten et tilbakeblikk på sine tidlige musikalske ideer og skriver en ny fargesprakende komposisjon i fire utforskende satser. Hver sats gir han en sjarmerende tittel med en leken allitterasjon, og med symfoniens uskyldige melodier skaper han et verk som skaffer ham internasjonal berømmelse.

Medvirkende

Daniel Röhn kunstnerisk leder/fiolin

Program 
Edward Elgar
«Introduction and Allegro»

Joseph Haydn 
«Fiolinkonsert nr. 1 i C-dur»

Olli Mustonen
«Nonett, nr. 2»

Benjamin Britten
«Simple Symphony»

A-kortpris:
Kr 315/ 350

Pris uten fordelskort Kr 315/ 435

Bestill

Telefon: 815 33 133

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien