Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Cuba
10. - 20. januar 2018

Cuba med Ragnhild Eikli

Cuba er framfor alt kontrastenes og, vil noen si, selvmotsigelsenes øy. Landet som i over f50 år har vært styrt av en Castro, er myteomspunnet og omdiskutert, besunget og omdiktet.

I løpet av denne reisen skal vi se på Cuba slik det var, og Cuba slik det er i dag, og få noen innblikk i hvordan livet arter seg for folket her. Etter at forholdet til USA gikk inn i en ny fase og ikke minst nå etter Fidel Castros død er Cuba et land i endring, og ingen som reiser til dette landet i dag, kan unngå å legge merke til dette.

Vi skal naturligvis til Havanna, som en gang var kjent som verdens vakreste by, og som på tross av forfall og slitasje fremdeles har en betagende skjønnhet. Vi skal oppleve det Havanna som forfatteren Ernest Hemingway la sin elsk på, og la oss henføre av det samme landskapet og de samme barene og restaurantene som han udødeliggjorde. Vi skal til “Sydens perle”, den vakre, franskinspirerte byen Cienfuegos og derfra til Trinidad. Dette er byen der tiden har stått stille, og der man kan vandre omkring et sted som ser ut akkurat slik det gjorde da koloniherrene bodde her, men som i dag fremstår med et yrende musikkliv. Og vi skal oppleve naturen, fra det vakre, tobakksdyrkende området i vest til de forlokkende strendene mot Det karibiske hav i sør.
Men først og fremst skal vi oppleve den helt spesielle atmosfæren på Cuba. Gjennom musikk og dans kommer den kubanske livskraften til uttrykk, og vi skal få med oss son, salsa og rumba der det spilles på konserter, barer og restauranter og overalt der folk ferdes. Forhåpentlig lar vi oss rive med av den forbløffende livsgleden som har overlevd fattigdom og kaos, og som gjør Cuba til et land å bli oppløftet av.

Vår reiseleder, Ragnhild Eikli, er Cuba-elsker og skjønnlitterær oversetter og førstelektor i engelskspråklig litteratur ved Universitetet i Oslo. Hun har mange års erfaring som reiseleder for Temareiser Fredrikstad.

Prisen inkluderer:
  • Flyreise Oslo-Amsterdam-Havanna tur/retur med KLM
  • Flyskatt (utgjør kr 2570,- pr. februar 2017, ikke refunderbar ved evt. avbestilling.)
  • Alle landarrangement og utflukter ifølge program
  • Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost
  • Måltider ifølge program (Frokost=F/Lunsj=L/Middag=M)
  • Visum for norske statsborgere
  • Tips på restauranter, men ikke til sjåfører og lokale guider
  • Norsk reiseleder (Ragnhild Eikli)

 

A-kortpris:
Kr 30.495

Pris uten fordelskort Fra kr 31.495

Tillegg for enkeltrom (meget begrenset)  kr 5.200,- 

Det er mulig å fly fra Sandefjord, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Ålesund og Trondheim, direkte til Amsterdam tur/retur. Vi søker seter på forespørsel.

Bestill

Telefon: 69 31 26 21
info@temareiserfredrikstad.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien