Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Hovedscenen, Nationaltheatret
Gjelder forestillinger i perioden 1. – 20. november 2018

«Byggmester Solness»

Kan man være byggmester uten å være menneske?

Byggmester Halvard Solness har lagt sine beste og verste år bak seg. Han har opplevd den største krisen sammen med sin kone: En brann i Alines barndomshjem har ødelagt henne, men gitt ham en strålende arkitektkarriere. Halvard står ved et veiskille. Hva nå?

Han har brukt hele karrieren på å bygge hus for mennesker, uten at han klarer å skape et hjem for seg selv og familien. Nå er byggmesteren livredd for å bli tilsidesatt av yngre krefter. Men kanskje er det hans egne krefter som er den virkelige fienden? Plutselig dukker den unge Hilde Wangel opp og krever et ti år gammelt løfte innfridd. Vil hun klare å overbevise byggmesteren om å trosse frykten og gjennomføre sitt livs største bragd?

Byggmester Solness er et av Ibsens siste stykker og handler om en suksessrik, men demonisert mann som har ofret både egen og andres lykke for kunsten. Regissør og teatersjef Stéphane Braunschweig ved nasjonalteatret l’Odéon i Paris har en forkjærlighet for Ibsens stykker. Han har gjestet Nationaltheatret før, blant annet med sin vakre og klare versjon av Villanden under Ibsenfestivalen i 2014. Nå har han fått med seg Mads Ousdal og Gisken Armand som herr og fru Solness og Mariann Hole som utfordreren Hilde i det som blir en stilren og klassisk versjon av Ibsens store drama.

I Ousdals skikkelse slippes vi tett på den jagede arkitekten, som slites mellom stormannsgalskap, midtlivskrise og gnagende skyldfølelse.

A-kortpris:
20 % rabatt

Logg deg inn på «mine sider» (hvis du hadde en bruker på gammel nettside, trykker du på «glemt passord» og du vil få en lenke for å sette et nytt passord. Gammelt passord vil ikke fungere).

Under min profil er det en fane som heter «mine medlemskap». Her huker du av hvilke medlemskap du har. Her velger du A-kort
Nå kan du booke billetter og dine rabatter vil dukke opp i vinduet hvor du velger antall billetter.

Du trenger bare å registrere ditt medlemsskap 1 gang. Systemet vil huske dette neste gang du kjøper billett.

Du kan få billettene på epost (du trenger altså ikke hente billettene i vår billettluke lenger.

Husk å ta med A-kort når du skal på forestilling, i tilfelle du blir kontrollert.

Bestill

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien