Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Tyskland
18 - 22 april 2019

Berlin og Potsdam – en reise i historie og samtid

Som ingen annen by speiler Berlin Europas og Tysklands dramatiske historie de siste hundre år: fra verdenskrigene, revolusjonen i 1918, mellomkrigstiden, Det tredje rike, bombenettene, jødeforfølgelsene, luftbroen, Muren som delte Berlin og Europa – og Murens fall, som igjen samlet en verdensdel. Sporene oppdager vi over alt.

Opplev
• Berlins alle landemerker
• Berlinmuren
• Berlins paradegater
• Museumsinsel
• Det jødiske museum
• Lunsj på Riksdagen
• Fredrik den stores sommerslott
• Schloss Cecilienhof

Vi får se den modernistiske kanslerbygningen, der Angela Merkel nå har regjert Tyskland i 13 år. Vi besøker kuppelen i Riksdagsbygningen, Holocaust-monumentet, det nye friluftsmuseet over Gestapos terror, Bendler-block der 20. juli-oppstanden mot Hitler ble slått ned, Mur-museet og Checkpoint Charlie fra den kalde krigen. Vi drar ut til Potsdam og de prøyssiske kongenes slott Sanssouci til de praktfulle parkene og til Cecilienhof, der Churchill, Stalin og Truman møttes i juli 1945 for å forme et annet Europa. På Berlins berømte Museumsinsel får vi en grundig innføring i tysk og europeisk kunstarv i Alte Nationalgallerie – en kunst som føler historien på pulsen. Det jødiske museum forteller oss om en gammel kultur som – nesten – ble utslettet, midt i Europa. Vi får se det moderne Berlin som reiser seg med spennende arkitektur, og vi inntar våre måltider i restauranter som er en del av byens historie.

Veileder er Nils Morten Udgaard, tidligere utenriksredaktør i Aftenposten og to ganger avisens korrespondent i Tyskland – han fulgte Murens fall og landets nye samling på kloss hold. Udgaard, som har utgitt flere bøker om historie og politikk, var statssekretær hos Kåre Willoch 1984–1986 og professor II i Bergen 1991–1997. 

 Fly direkte Oslo–Berlin med Norwegian tur/retur 
– Flyskatt
– Overnatting i dobbeltrom  
– All transport iflg. program
– Byvandringer, utflukter og kåserier iflg. program  
– Måltider ekskl. drikke (F=frokost/L=lunsj/M=middag) *  
  (F=frokost/L=lunsj/M=middag)
– Norske reiseledere (Nils Morten Udgaard og Harald Hesmyr)

 

A-kortpris:
Kr 16.245

Pris uten fordelskort Kr 16.995

Pris gjelde rpr. person i delt dobbeltrom.
Tillegg for enkeltrom er kr 1095.

Utsolgt!

Telefon: 69 31 26 21
info@temareiserfredrikstad.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien